Burun Ve Sinüslerdeki Bozukluklar

Burun Ve Sinüslerdeki Bozukluklar :

Bu bölümde, burun ve sinüs (boşluk ve geçitler) hastalıklarıyla baş ağrısının bağlantısını tartışmaya çalışacağız. Pek çok kimse, baş ağrısını, burun ve sinüslerdeki bozuklukların neden olduğu akıntılara bağlamaktadır.

Bu doğrudur. Fakat. Yalnız bu doğru ile yetinirsek, baş ağrısının nedenler zincirindeki diğer halkalarına önem vermemiş oluruz ki, bu da bizi yanlış tanılara saplar. Sinüs (geçit) hastalıkları genellikle, sürekli soğuk algınlığından kaynaklanmaktadır. Soğuk algınlığı, burun içindeki zorların kalınlaşarak sinüs (geçit) ağızlarının kapanmasına yol açar.

Bu durumda iltihaplanma başlar ve yüzle başın çeşitli yerlerinde ağrılar olur. Bu ağrılar bazen, derhal hekim müdahalesini ve yatak istirahatını gerektirecek şiddettedir. Tedaviden kesin sonuç, alınmadığı hallerde, akıntı sürekliliğini korumakta ve sinüslerdeki üst geçitlere, hatta mideye kadar akmaktadır. Böyle bir durumda baş ağrısının ortaya çıkması, beklenen, doğal bir olaydır. Bu kimselerde mideye inen akıntılar, yanında kabızlık da bulunabilecek hesaplanırsa, baş ağrısının bazı nedenleri açıklanmış olur.

Bize göre, sinüs hastalıklarını iyileştirebilmek için, burun içindeki geçitlerdeki ve mukoza dediğimiz dokuyu kaplayan zorlardaki 1lt.hapların iyice temizlenmesi kadar, sindirim sistemindeki bozuklukları da gidermeye çalışmak gereklidir. Günümüz hekimliğinde büyük ihtisaslaşma uğraşlarına ve sinüs tedavisindeki yoğun çalışmalara karşın, temel nedenlere dokunulmadığı için elde edilen başarılar geçici olmaktadır.

Sinüs hastalıklarından doğan baş ağrıları üzerinde ısrarla durulmalıdır, Bunun için de, ilk kez, hastanın beslenmesi ve sindirim sistemi ele olmamıştır. Aşırı derecede yüklenmiş bir mide ile tembel bir barsalın, bir sinüs hastasını ne kadar zora sokacağı açıktır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp