ağız iltihabı bitkisel tedavi

Ağız Ve Diş Sağlığı 3 :

Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde en önemli sağlık sonınıarı arasındadır. Hayatı doğrudan etkilemeyeri bu önemli sağlık sorunu bir çok kişi tarafından en kötü duruma gelinceye kadar önemsenmez.

Ağız sağlığı beden sağlığının önemli bir parçası olmakla birlikte, toplumdaki diğer insanlarla ilişkilerimizin de bir parçasıdır. Dişlerimiztn yediğimiz besinleri parçalama, öğütme görevlerinin yanında konuşmada ve görünüşümüzde önemli etkileri vardır. Eksik dişlerle bazı seslerin çıkarılması zorlaştrken çiğneme ve ısırmada da zorluk çekilir. Sağlıksız bir ağız, kötü koku, çürük diş, hasta diş eti demektir. Siz de dahilolmak üzere hiç kimse kötü bir ağız kokusuna tahammül edemez. Diş çürümeleri şiddetli ağrılara sebep olurken ayrıı zamanda çeşitli raliatsızlıklara da sebep olmaktadır. Dişler neredeyse bütün sistemi olumsuz ırkileverı devamlı enfeksiyon odağı haline gelebilir ve kalp, böbrekler, eklemler gibi yapılarda ciddi sağlık sorunlarının kaynağı olabilir. Müzmin ağrı ve yorgunluğa sebep olabilir. Diş eti çekilmeleri ve karıamalan da sağlıksız bir ağız ve sağlıksız bir diş probleminin habercisi olarak algılanabilir, Flor diş minelerinin direncini artıran il nemli bir maddedir. Içtiğimiz suda yeterli flor varsa sorun yoktur. Eğer Bor yeterli de~i1se dişleniri direnci de az olacak ve dişler Ağzımızda ve dişlerimizde yapısal ve işlevsel bozuklukların olmaması, ağız ve dişlerin görevlerini eksiksiz yapmaları, ağız ve diş sağlığımızın yerinde olduğunun göstergesidir.

İnci Gibi Dişler İçin Öneriler:

* Dişlerinizi kontrol ettirin: Diş çürüklerinin oluşumu aylar sürer, Diş hekimine gitmek için dişinizin çürümesini. şiddetli ağrıları be elemeyin ve yılda en az bir kere dişlerinin kontrol ettirin.

* Vitamin kullanın: Diş eti sağlığı, dayanıklılığı için gerekli olan A, C ve D vitaminlerini doktor kontrolünde kullanmalısınız. Süt, süt ürünleri ve taze meyveler vitamin alımınızda oldukça yararlı olacaktır.

* Öğün aralarında atıştırmayın: Öğün aralarında rast gele atıştırmalardan. şekerlemelerden uzak durmak ağız ve diş sağhğınızı korumanıza yardımcı olacaktır. Yediğiniz her tatlı yiyecekten sonra ağzınızı su ile çalkalayın. Gazli içeceklerinde dişlerinize zarar vereceğini unutmayın.

* Dislerinizi fırçalamayı ihmal etmeyin: Her akşam yatmadan önce ve yemeklerden sonra hatta sabah kalkuğiruzda da dişlerinizt fırçalamalısıruz.

* Kürdan kullanmayın: Diş ipi kullanmanız diş aralarıru dişirüze ve diş etlerinize zarar vermeden daha iyi temizlemenize yardımcı olacaktır.

* Sert kabuklu yemişleri dişlerinizle kırmayın: Bu davranış diş minelerinizin zarar görmesine neden olacaktır, "Benim dişlerim sağlam, bir şev olmaz" demeyin. ;. Aşırı soğuk ye aşırı slÇak şeyleri yemeyin ve içmeyin: Bu davranış da dlşlerinize zarar verecektir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp