Zencefilli Macunun Faydaları

Zencefilli Macunun Faydaları :

Astım, bronşit, kalp çarpıntısı, nefes darlığı ve baş dönmelerinde göğüs yumuşatmada, balgam söktürmede etkilidir. Sinirleri yatıştırıcıdır. Yorgunluğun, gerginliğin, el ve ayak titremelerinin ortadan kalkmasında büyük katkı sağlar. Sindirim sistemi bozukluklarında, sırt ve bel ağrılarında, siyatik romatizmada, damar sertliklerinde çok yararlıdır. Kanın temizlenmesinde, işeme zorluğunun giderilmesinde etkilidir.

İştah açmada, hazımsızlığı ve ağız kokusunu gidermede yararlıdır. Sindirimi kolay bir besin maddesidir. Vücuda kuvvet ve enerji kazandırmada, kalbe ferahlık vermede çok etkilidir. Bel gevşekliğini önleyici, idrar yolları rahatsızlıklarını giderici yararları vardır. Metabolizmayı güçlendirir, balgamı söker, öksürüğü giderir ve iştahı açar.

Astım

Astım ataklar halinde gelen nefes darlığı ve hırıltı ile karakterize geriye dönüşebilen hava yolu daralmasıdır. Astım çocuk ve erişkinler arasında en sık görülen bir kaç kronik hastalıktan biridir. Dünyanın birçok yerinden bildirilen araştırmalarda son yıllarda astım hastalığının görülme sıklığının giderek arttığı belirtilmektedir. Değişik toplumlarda farklı sıklıkta olmakla birlikte, çocuklarda yaklaşık %5-15, erişkinlerde %5-10 oranında rastlanmaktadır.

Astım görülme sıklığı sanayileşmiş ülkelerde daha yüksektir. Tüm dünyada astım görülme sıklığı artmakta, özellikle çocuklarda acil servislere başvuru nedenlerinin başında gelmektedir. Astımın görülme sıklığındaki artışın nedenleri tam olarak bilinmemekle birlikte modern toplumlarda değişen yaşam şekilleri, sanayileşme ve yoğun trafiğin neden olduğu iç ortam ve dış ortam atmosfer havasının kirlenmesi ve allerjen yoğunluğunun artması sorumlu tutulmaktadır. Aynı toplum kökenli insanların büyük şehirde yaşayanlarında, ya da büyük şehirlere göç edenlerinde alerji ve astım görülme sıklığının arttığının gösterilmesi çevresel faktörlerin önemini ortaya çıkarmaktadır.

Bronşit

Akciğerlerdeki nefes borularının yani bronşların iltihaplanması haline bronşit denir. Bronşit solunum yollarının genellikle sonbahar ve kış aylarında görülen ve birden başlayan hastalıklarındandır.

Çeşitli mikroorganizmalar, mikrop, bakteri ve virüsler solunum yolu mukozasını iltihapiandırabilir. Mikropların yerleştiği ve etkilediği yere göre hastalığa trokeobronşit veya bronşit adı verilir. Üşüme, yorulma, kötü beslenme sonucu vücut direncinin azalması gibi hazırlayıcı faktörlerin rolü büyüktür. Ayrıca sigara ve toz, duman, asit buharları gibi tahriş nedeni ile de başlayabilir.Başlangıçta ateş, öksürük ve kırıklık vardır. Solunum yollarının iç yüzünü döşeyen mukozada kızarıklık, şişlik görülür. Bu şekilde başlayan hastalığa akut bronşit denir. Daha sonra mukoza salgısı artar, balgam şeklinde çıkar.

Yorumlar

  • Fun** Pom**
    7 yıl önce
    Merhabalar ucgundur oglum cok kotu oksuruy ve ben bogainin agirmadigini farkettim ama oksurugu gousten oldugunu fark ettim sizce ne yapmaliyimantibiyotik dedavi uygulamak istemiyum sizce ne yalayim.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      bir çok rahatsızlığın belirtisi olabilir, tam teşhis için lütfen doktora gidin. bilgi hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp