Yağlı Deri ve Aşırı Terleme

Yağlı Deri ve Aşırı Terleme :

Yağlı deri yapısal olarak, bazı hastalıkların sonucu, ilaçların istenmeyen etkileri ve hormon dengesizlikleri nedenleriyle meydana gelebilir. Ayrıca sivilce (akne), ekzema, bakteri ve mantar etkisi sonucu da görülür. Belirtilen nedenlerle derideki yağ bezleri aşırı çalışır ve yağlanma meydana gelir. Deride kepeklenme (pullanma) ve saçlarda yağlanma görülür. Derideki ter bezlerinin fazla çalışması sonucunda aşırı terleme görülür. Nedenleri arasında iltihaplı hastalıklar, hormon dengesizlikleri, ilaçların istenmeyen etkileri, tarım koruma ilaçları, sinirsel hastalıklar ve yapısal olarak ter bezlerinin kontrol edilememesi sayılabilir. Hastalık nedenlerinin hekim tarafından araştırılması gerekir. Destek tedavi olarak yağlı deride hercai menekşe, aşırı terlemede ise adaçayı yaprağı kullanılmaktadır. Tedaviye destek olmak üzere derinin yağını mendille almalı, yıkama maddesi ve alkollü cilt bakım ürünleriyle deri yağları fazla miktarda alınmamalıdır, çünkü bu uygulama yağ bezlerinin fazla çalışmasını tetikler.

Dahilen Kullanılan Bitkisel ilaç

Adaçayı yaprağı: Terlemeyi azaltır. İnce kıyılmış 1 çay kaşığı yaprak fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 3 defa içilir.

Haricen Kullanılan Bitkisel ilaç

Hercai menekşe: Yağlı deride ve anne sütüyle beslenen çocukların kafasındaki kızartı ve döküntüde kullanılır.

Sargı: İnce kıyılmış 2 çay kaşığı ot fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika bekletilip süzülür. Sargı bezi sulu kısımla ıslatılıp kullanılır. Sargı günde 3 defa değiştirilir.

Banyo: İnce kıyılmış 3 yemek kaşığı ot 1 litre kaynar suda 15 dakika bekletilir, süzülür ve banyo suyuna ilave edilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp