Vertigoda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vertigoda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vertigoda Dikkat Edilmesi Gerekenler Hakkında Genel Bilgiler

Vertigo Baş Dönmesi Anlamına Gelmektedir.Vertigo Latince Bir Kelime Olup Sözlük Anlamı Kendi Etrafında Dönmektir.Vertigo Nedir,Vertigoda Dikkat Edilmesi Gerekenler,Vertigoda Beslenme,Vertigonun Tedavisi,Vertigo Belirtileri,Vertigo Tanısı Ve Vertigoya Dair Öğrenmek İstediğiniz Her Şeyi Aşağıda Sizin İçin Hazırlamış Olduğumuz Yazıda Okuyabilirsiniz.

Vertigoda Beslenme

Bazen rejim yapmanın tersine, hastalarda aşırı karbonhidrat ya da protein yüklenmesi de atakları başlatabilir. Mayalanmış gıda veya içeceklere, bazı çiğ meyvelere veya tahıllara karşı hassasiyet olabilir. Kahve, çikolata aynı şekilde vertigoyu tetikleyebilir.
Bahar ayları ve lodos havalardaki barometrik değişimler, seyahatler özellikle uçak yolculukları hastalığı artıran nedenler arasındadır. Düşük tansiyon, düzensiz uyku, kabızlık, âdet sırasında vücutlarında ödem gelişenlerde vertigo eğilimi söz konusu olabilir. Akşamları ileri düzeyde yorgunluk hissedilmesi ve unutkanlıklar başlaması uzun süren baş dönmesi sorunu yaşayanların ileride karşılaşacakları sorunlardan bazı örnekler.

Bunun için:

Düzenli bir yaşam, stresten uzak durmak ve saglıklı beslenmek vertigo rahtsızlığında korunmanın pratik çözümlerinden. b12 vitamini ve düzenli uyku (en az yedi sekiz saat) ve ilaçların düzenli kullanımı, ani hareketlerden kaçınmak,kendini dinleme ve başka seyleri düşünmemede tedavide yardımcı olmaktadır.

Vertigo Bitkisel Tedavisi

Baş dönmesine engel olan etkileri ile Zencefil, Çıbanotu, Ökse Otu, Ginko, Kereviz, Civanperçemi, Balkabağı, Papatya, Alıç, Rezene, Nane ,Cezayir Menekşesi ve Sedefotu faydalıdır.

Zencefil: Kuran'da da ismi geçen bu değerli bitkiden yapacağınız çayları içebileceğiniz gibi limonatanıza bir parça taze zencefil katabilir ya da taze zencefili ciğneyebilirsiniz.

Alıç: 1 çay kaşığı kadar alıç yaprağı ve çiçeğinin 1 bardak kaynar derecedeki suda 1 dakika kadar demlendirip hazırlayacağınız çaydan günde 2-3 bardak içebilirsiniz.

Kabak Çekirdeği: Bir avuç kabak çekirdeği baş dönmesi şikayetlerinizi gidermeye yardımcı olabilir.

- Bektaşi üzümü dövülerek toz haline getirilir. 1 kaşık üzüm tozu, 1 kaşık kişniş tohumu bir bardak suya eklenerek gece boyunca bekletilir. Ertesi sabah aç karnına şeker eklenerek içilir.

- Bir bardak su içine karabiberi limon suyu ve tuz eklenerek baş döndüğünde içilir.

- Bir yemek kaşığı badem, bir yemek kaşığı kabak çekirdeği içi, 1 kaşık haşhaş tohumu, 3 kaşık buğday unu karıştırılarak robottan geçirilmeli ve ince bir toz haline getirilmelidir. Bir kapta eritilen bir kaşık tereyağının içine süt eklenir ve toz karışım dökülerek birlikte kaynatılır ve günde bir yemek kaşığı içilir.

- Kabak çekirdeği ve soyulmuş badem bir gece suda bekletilerek ezilip macun yapılır ve içilir.

- Bir bardak sütün içine zencefil ve karanfil eklenerek kaynatılmalı ve şeker eklenerek hergün düzenli olarak içilmelidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp