Varis Ülseri Bitkisel Tedavi

Varis Ülseri Bitkisel Tedavi :

Varis bitkisel tedavi yöntemleri,varis rahatsızlığının tedavisine yardımcı olarak kullanılan bitkisel yöntemler hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Varis rahatsızlığının tedavisi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için aşağıdaki makalemize göz atmanızı öneririz.

Varisin bitkilerle tedavisi konusunda çok sayıda herbalistin değişik formülleri ve kişisel tecrübeler vardır.Burada tarif edilen bitkisel tedavi seçenekleri varisleri tedavi edici özelliğe sahip değildir ama bilimsel tedavi yaptırıncaya kadar var olan sızlama,ağrı,yanma,uyuşma,şişlik ve kramp girmesi gibi şikayetleri azaltmaya yöneliktir.

* 4 adet kafirunu 1 litre beyaz ispirtonun içine karıştırın elde edilen karışımı varisli bölgelerinize sürdükten sonra streç filmle sararak yatın.Ertesi sabah tekrar aynı uygulamayı tekrarlayın.

* Bir bardak suya bacakları saracak sayıda lahana yaprağı koyun kaynatıldıktan sonra süzün. Yaprakları canınızı yakmayacak sıcaklıkta varislerin üzerine sarın, soğuyuncaya kadar sırtüstü yatın.

* Çoban çantası otu, kekik, at kuyruğu otu ve at kestanesinin kabuğu ayrı ayrı ya da hepsini beraber çay gibi demleyerek günde 3-4 su bardağı içilir.

* Koyunotu merhemi varislerin üstüne her gün merhem sürülür. Friksiyon yapılır

* Bir avuç turunç kabuğu yakılıp, ufalanır. Külüne birkaç damla limon suyu dökülüp merhem yapılır ve sürülür. Bu, her gün tekrar eder.

* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç asma yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç Öğün yarımşar çay bardağı içilir.

* Fındık yaprağı ve asma yaprağı çayları varise çok iyi gelir.

*Düzenli bir biçimde olmak şartıyla her gün 3 tane kivi yenmesinin yararlı olacaktır.

* Bir su bardağı ılık suya 1 çorba kaşığı bal konur, eritildikten sonra bu suyla bir tatlı kaşığı dövülmüş üzerlik tohumu karıştırılarak içilir. Aynı işleme, günde bir kere olmak üzere 15 gün devam edilirse şikayetler azalır.

* Dört bardak kaynar suya 1 tutam (20 gr) asma yaprağı konur. Yarım saat bekletildikten sonra süzülür, günde 3 kere 1 kahve fincanı içilir.

*1-2 tatlı kaşığı dolusu çiçek, yarım litre suda kısaca kaynatıldıktan sonra yarım dakika demlendirilir ve süzülür. Kaynama suyunda ıslatılan sargı bezleri baldırlara sarılır ve rahatlayıncaya kadar beklenir.

* Aynısafa merhemi keten bezlerinin üstüne bıçak sırtı kalınlığında sürülerek varislerin üstüne uygulanır ve sargı beziyle tespit edilir. Bu kompresler her gün tazelenir. Kompres süresi 2-5 saat olabilir.

* Yarım litre suyun içine bir avuç toz haline getirilmiş havuç tohumu katılıp su buharlaşana ve içindeki malzeme lapamsı bir hal alana kadar kaynatılıp söz konusu varisli bölgenin üzerine sürülüp temiz bir bezle bağlanır. Bu işlem günde iki kez, sabah ve akşam tekrarlanır.

* Karakafesotu oturma banyosu: 200g taze veya kurutulmuş ve ince kıyılmış bitki yaprağı, 5 litre soğuk suda 12 saat demlendirildikten sonra ısıtılır, süzülür ve sıcak banyo suyuna eklenir. Küvetin içindeki banyo suyu böbrek bölgesini örtmelidir. Banyo süresi 20 dakikadır. Süre sonunda kurulanılmadan bir bornoz giyilir ve sıcak yatakta bir saat süreyle ter atılarak dinlenilir.

* 1 bardak kaynar suyun içine, 4 gram rezene konularak 10 dakika bekletilerek günde 2-3 bardak içilir.

* Küçük bir parça kuyruk yağı eritilir. Ilıdıktan sonra 1 çorba kaşığı kuyruk yağı ile 1 su bardağı erik hoşafı içilir.

* Varisli yerlere hortumla, 5 dakika soğuk su sıkılır. Sonra iyice kurulanır ve papatya yağı ile aşağıdan yukarı doğru ovulup, bir sargı bezi ile sıkmadan sarılır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp