Temriye Hastalığı Nedir?

Temriye Hastalığı Nedir? :

Temriye nedir? Temriye nasıl bir hastalıktır? Temriye belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi.

Temriye; Değişik özellikte bazı deri hastalıklarına verilen genel addır. Hekimlikte bunların, özelliklerine göre ayrı ayrı adlar verilirse de, konuşma dilinde, genel olarak, yüzün yanak, alın, çene kısımlarında, parça parça tozlanmış, podra ponponu dokundurulmuş gibi görünen deri bozukluklarına temriye denir.

Bunlardan hekimlikte deri trikofisisi denileni, kelliği yapan trikofitonların bir çeşidinden ileri gelir. Kediden, köpekten, danadan insanlara geçen bu mantar cinsi asalak, deride beyaz pullu, kepekli, pembemsi levhacıklar meydana getirir. Çevresi, sağlam deriden iyice ayrılmış olan bu yuvarlak levhacıklar bazen kabarcık biçiminde de olur, o zaman kaşıntı da verir. Bu deri hastalığı lenfatik bünyeli, zayıf yapılı kimselerde daha çok görüldüğünden, hastalar, her şeyden önce, iyi beslenmeli, kuvvet ilâçları verilmelidir. Ayrıca, deriye krizojanikli pomatlar, yarı yarıya alkolle sulandırılmış tentürdiyot sürülmesi faydalıdır. Bu gibi deri hastalıkları bulaşıcı olduğu için, tedaviye erken başlamalı, çocukların okulda arkadaşlarına geçmesini önlemek üzere tedbirler alınmalıdır.

Değişik özellikteki bazı deri hastalıklarına verilen genel bir isimdir.

Tıp dilinde bu hastalıklar özelliklerine göre ayrı ayrı isimler alır. Ancak dilde yüzün yanak alın çene kısımlarında parça parça tozlanmış pudra ponponu dokundurulmuş gibi görünen deri bozukluklarına temriye denir. Hekimlikte deri trekofisisi denilen ve kelliği ortaya çıkaran trikofitonun bir başka cinsi oldukları bilinmektedir.

Kediden köpekten danadan insana geçen mantar cinsi asalak deride beyaz pullu kepekli pembemsi levhacıklar meydana gelir.

Çevresi sağlam deriden iyice ayrılmış olan bu yuvarlak levhacıklar bazen kabarcık biçiminde de olur böyle durumlarda kaşıntı yaparlar.
Bu tür deri hastalığı lenfatik bünyeli zayıf yapılı kimselerde daha çok görüldüğünden hastalar her şeyden önce iyi beslenmeli ve kuvvet ilaçlan almalıdır. Ayrıca deriye krizofanikli pomatlar yan yarıya alkolle sulandırılmış tentürdiyot sürülmelidir. Bu tür deri hastalıkları bulaşıcı olduklarından tedavisinin erken başlatılması bir başkasına geçmesini önlemek bakımından yararlıdır.

Sığır kuyruğu yapraklarını alın ve suya koyun. Koyu bir solüsyon hazırlamak için kaynatın. Ellerinizi ya da etkilenen bölgeyi bu solüsyonla yıkayın. Bu tarifi bana yaşlı bir bayan verdi. 
 
Bu çok iyi.700''''''''er gr Dikenli Dişbudak, Ceviz ve Kızılcık iç kabuğu alın ve 13,5 İt suda 4 veya 3 İt sıvı kalana kadar kaynatın. Bölgeleri günde üç kere bu sıvıyla yıkayın. Bu sıvı her tür temriye vakasını iyileştirecektir. Bu hiç başarısız olmamış bir kürdür.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp