Soğuk Alerjisi Tedavisi

Soğuk Alerjisi Tedavisi Bazı Hastalıklara Kış Aylarında ve Soğuk Havalarda Daha Fazla Rastlanır. Faranjit, Sinüzit, Grip, Bronşit, Zatürree.. Gibi Solunum Yolları Enfeksiyonları, Sistit ve Nefrit Gibi İdrar Yolları İltihaplanmaları Ddaha Çok Kış Hastalıkları Olarak Bilinir.

Birçok romatizmal hastalık kışın alevlenir. Kalp krizleri de soğuk havalarda artış gösterir.

Vücudumuzun kıştan en çok etkilenen bir organı da, dış ortamla sürekli temas halinde olan derimizdir. Soğuk ve kuru havada, hele de rüzgâr ve ayaz varsa, yüzümüzün, burnumuzun, kulaklarımızın ve ellerimizin… üşümesi, soğuması ve daha sonra kızarıp kaşınma ve yanmaya başlaması hepimizin başına gelmiştir.

SOĞUK ÜRTİKERİ

Soğuk hava, kar, yağmura maruz kalanlarda çok sık rastlanan bir rahatsızlık soğuk ürtikeri ya da kurdeşendir. Bu durum, soğuk hava dışında soğuk cisimlerle temas veya soğuk yiyecek ve içeceklerle de ortaya çıkabilir.

Ürtiker, daha çok soğukla doğrudan teması olan yüzde ve ellerde dakikalar içinde ortaya çıkar. Bunlar, şiddetli kaşıntıya neden olan kızarıklık ve kabarmalar şeklinde görülür. Belirtiler, soğuğa maruz kalan kısımlar ısıtıldığında daha da ağırlaşır. Soğuk bir nesnenin tutulması elde kabarma ve şişmelere yol açarken, çok soğuk bir şeyin yenmesi ise dudakların şişmesine neden olur, çok nadiren dil ve boğaz da etkilenebilir.

Soğuk suda yüzerken olduğu gibi vücudun büyük kısmının soğuğa maruz kalması durumunda tansiyon düşüklüğü, bayılma ve ölüme kadar gidebilen yaygın reaksiyonlar da gelişebilir.

DAHA ÇOK GENÇLERDE GÖRÜLÜR

Soğuk ürtikeri, daha çok 15-30 yaş arasındaki gençlerde görülen bir rahatsızlıktır. Genellikle 5-10 yıl sürdükten sonra kendiliğinden geçer, ancak bazı kişilerde ömür boyu da devam edebilir.

Hastaların %90‘ında soğuk ürtikerinin nedeni belli değildir. %10 hastada ise neden kanda bulunan kriyoglobülin ismi verilen ve soğukta çökelme gösteren proteinlerdir. Bu proteinler, bazı enfeksiyonlar, romatizmal hastalıklar ile bazı lösemi ve lenfomalarda da ortaya çıkabilir.

Soğuk ürtikerinin sağlam insanlara kan nakli ile geçebileceği de ileri sürülmüştür.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp