Sırttaki Sivilcelere Çözüm

Sırttaki Sivilcelere Çözüm: Çoğunlukla yüzümüde çıkan sivilceler kimilerinde sırt bölgesinde de çıkıyor.Aşırı terlemek ve sırtın genelde havasız oluşu bu sivilceleri tetikler.Sırttaki sivilceler hakındaki makalemiz aşağıda yer almaktadır.

Sivilceler genelde yüzümüzde çıkar fakat bazı kişilerde sırt bölgesinde de sivilcelenmeler görülür. Sivilcenin pekçok nedeni olabildiği gibi asıl neden deri altında biriken bakterilerdir. Bu bakteriler yağ bezelerinin tıkalı olan kanallarından girerek tıkanmış olan yağ bezlerinde iltihaba yol açar. Yağ bezlerinin salgıladığı sebum denilen madde ile birleşerek akne sivilce oluşumuna neden olur.

Sırttaki sivilcelerin tedavisi:

Eğer uzun süre geçmeyen sivilceli bir cildimiz varsa bir doktora başvurmalıyız. Dermatolog doktorumuzun tedavi yöntemleri eksiksiz uygulandığında iyileşme olacaktır.

Dermatoloji Uzmanınız A vitamini ve benzol peroksit içeren ve yağ bezlerinin tıkanıklığını açan ve bakteri üremesini engelleyen krem, jel ve losyonlar reçete edebilir. Bu ürünler ciltte kuruma ve soyulmaya yol açarlar. Dermatoloji uzmanı bu ürünlerin doğru kullanımı ve yan etkilerinden korunmak için gerekli bilgileri size belirtecektir.

Antibiyotiklerde akne tedavisinde deriye uygulanabilir. Bu ürünler daha şiddetli akne vakalarında kullanılır. Kist dediğimiz deri altında ağrılı kitleler var ise dermatoloji uzmanınız bu kistlere kortizon enjeksiyonu yapabilir. Doktorunuz sivilcelerinizin içini boşaltabilir ve siyah ve beyaz noktalarınızı temizleyebilir. Kendi kendinize sivilcelerinizi patlatmayın veya sıkmayın. Sivilceler sıkıldıklarında daha kırmızı ve şiş hal alırlar ve iz bırakırlar.

Ağız yolu ile tetrasiklin, doksisiklin ve eritromisin içeren antibiyotikler sıklıkla orta veya şiddetli akne hastalarında özellikle sırt ve göğüs bölgesinde çok sayıda aknesi olanlarda kullanılır. Antibiyotikler yağ bezindeki bakteri sayısını ve derideki kızarıklığı direk olarak azaltır.

Doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda sivilceler anlamlı oranda iyileşir, bu nedenle doğum kontrol hapları akne tedavisinde kullanılabilir. Doğum kontrol haplarının antibiyotiklerle birlikte kullanımının, doğum kontrol haplarının etkinliğini azalttığı bilinmelidir. Doğum kontrol hapları nadiren ara kanamalara neden olabilir. Eğer gebe veya emzikliyseniz veya gebe kalmak istiyorsanız bu durumu doktorunuza bildiriniz.

Daha şiddetli olgularda diğer ilaçlar kullanılabilir. Kadınlık hormonu içeren ilaçların kullanımı erkeklik hormonlarının etkisini azaltır. Diğer bir ilaç ise, diğer tedavilere cevap vermeyen şiddetli sivilce olgularında kullanılan isotretinoindir. Hastalar bu ilacın yan etkileri konusunda bilgilendirilmelidir. Gebelerde ve bebekte önemli sakatlıklara yol açabildiğinden tedavi esnasında gebe kalınmamalıdır.

Sırttaki sivilcelere bitkisel tedavi:

Malzemeler:

-1 portakal,
-1 çay kaşoğı kabartma tozu.

Hazırlanışı ve Uygulama:

Bir adet portakalın kabuğunu rendelenir. Tamamen ezilir ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ile karıştırılır. İçine bir kaç damla portakal suyu damlatılır. İyice karıştırıldıktan sonra sırtımızdaki sivilceli bölegeye yedirilerek sürülür. Yaklaşık 20 dakika kadar bekletilip ılık su ile masaj yaparak temizlenir. Bu bitkisel kür 4 gün aralıksız uygulandığında faydalı olacaktır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp