Siğillere Ne İyi Gelir?

Siğillere Ne İyi Gelir? :

Siğil ( ciltte siyah noktalar,siğiller,verruka )

Cildinizde aynı renkte veya biraz daha koyu küçük kabarık, üzeri pütürlü yumrular oluştu. Siğil acımaz ve kaşınmaz.

Kendiniz Ne Yapabilirsiniz?

Salisilik veya laktik asit içerikli siğil çözücüleri eczanelerden reçetesiz alabilirsiniz. Bunlar çok etkili olabilir. Prospektüsün talimatlarına tam uyun. Siğil sökücüleri yüzünüze uygulamayın. Siğil sökücüleri iltihaplı veya kızarmış hiçbir bölgeye sürmeyin veya şeker hastalığı ya da kan dolaşımı azlığı varsa, bunları kullanmayın.

Önleme

Siğilleri ısırmayın ve koparmayın; böyle yaparsanız, cildinizin başka bölgelerine de bulaştırırsınız.

Çocuğunuzun Tedavisi

Siğil ergenlerde ve çocuklarda yetişkinlere oranla daha sık görülür. Çocuğunuzu siğilin ciddi bir şey olmadığına ikna edin. Ayak altında çıkmadılarsa ve ağrı yapmıyorlarsa, kendi kendilerine geçmelerini bekleyin.

Önemli Bilgiler

Siğil cilt açısından son derece olağan bir durumdur.

Genital ve anal siğiller hariç, çoğu zararsızdır ve 2 yıl içinde yok olur. Siğile insana özgü olan ve yaklaşık 60 çeşidi bulunan papilom virüsü yol açar. Bu virüs hafif bulaşıcıdır ve deriye minik çatlaklardan girer.

Başkalarından siğil kapabilirsiniz. Olağan siğiller çoğu kez ellerde ve parmaklarda oluşur. Ayak tabanı siğilleri topuklarda çıkar. Tırnak siğilleri el ve ayak tırnaklarının etrafında olur. Küçük, parmak şeklindeki parmaklı siğiller saç derisinde çıkar. Düz siğiller birkaç yüzlük gruplar halinde kümelenir. Genital ve anal siğiller (genital ve anal bölgedeki küçük etli çıkıntılar) papilom virüsünün cinsel ilişki yoluyla kapılmasından kaynaklanır. Genital ve anal siğillerde kendi kendine tedavi yöntemi uygulamayın.

Siğiller human papillom virüsünün yol açtığı cilt oluşumlarıdır. 60 dan fazla human papillom virüsü bulunmaktadır. Human papillom virüslerinin bazıları ciltte siğil oluşumuna daha fazla etki ederler. Human papillom virüsü cildin dış katmanındaki hücrelerde hızlı bir şekilde gelişir. Çoğu durumda siğiller yaygın olarak parmaklar, tırnak yanları ve ellerin üst kısmında görülür.

3 farklı siğil çeşidi vardır. Genital siğiller, ayak tabanında görülen siğiller ve düz siğillerdir. Siğiller bulaşıcıdır. Virüs bulaşmış kişiyle temasla bulaşır. Siğil virüsü ayrıca vücudun başka yerlerine de yayılabilir.

Siğillerin belirtileri

Siğil virüsü bulaşan kişi ilk etapta bunun farkında olmayabilir. Virüs bulaştıktan çok sonra da siğiller ortaya çıkabilir. Yani hemen ortaya çıkmayabilir. Siğillerin büyüklükleri de kişiden kişiye değişebilir. Kimi insanlarda çok küçük şişlikler şeklinde olabileceği gibi bazılarında da bir hayli büyük olabilir.

Siğiller nasıl tedavi edilir?

Birçok vakada siğiller ciltte zararsız bir şekilde dururlar ve tedavi gerektirmeden kendiliğinden geçerler. Genelde ağrı ve sızı yapmazlar. Diğer taraftan siğillerin hekim tarafından da değerlendirilmesinde fayda vardır. Çünkü siğillerin büyüme ve yayılma ihtimali de vardır.

Kızılderili yağını günde iki defa ellerde çok sık oluşan siğiller üzerine uygulayın ve sonuçları gözleyin.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp