Meniere Sendromu Tedavisi

Meniere Sendromu Tedavisi :

Meniere Hastalığı, iç kulakta bulunan ve dengeden sorumlu olan sıvılardaki basıncın mikrobiyotik oluşumlar nedeniyle artmasından kaynaklanmaktadır. Hastalığın en önemli belirtisi, ataklar halinde gelen baş dönmesidir. Meniere Hastalığı'nda, iç kulak sıvılarındaki basınç değişimi; hastada, denge ve işitme kaybına neden olmaktadır. Meniere Hastalığı, genellikle önce bir kulağı etkiler ve vakaların %25 ila 50'sinde zamanla ikinci kulağı da etkisi altına alır.

Sendromun başlangıcında, labirent denilen iç kulak bölümünde sıvı artışı görülmektedir; Labyrinth (labirent), denge (yarım daire kanalları ve otolitik organlar) ve işitme organlarını (koklea) içerir. Burada bulunan sıvı fazlası, labirent zarında basınç yaparak zarın yapısını bozar. Bunun sonucunda, denge ve işitme duyuları bozulur.

Meniere Hastalığı'nın sebepleri nelerdir?

Hastalığın nedeni hakkında birçok teori bulunmasına rağmen henüz tatmin edici bir cevap elde edilememiştir. Bazı araştırmacılara göre, Meniere, migren ağrılarının nedenine benzer şekilde, kan damarlarındaki daralma nedeniyle oluşmuştur. Diğer araştırmacılara göre ise, hastalık, viral enfeksiyonlar, alerjiler ya da otoimmün reaksiyonları sonucunda oluşur. Meniere Hastalığı'nın genetik yollarla bireylere aktarıldığını savunan araştırmacılar da vardır.

iç kulak meniereMeniere Hastalığı'nın belirtileri nelerdir? Hastalık kimlerde görülür?

• Her biri en az 10 dakika süren iki ya da daha fazla Vertigo atağı

• Kulak çınlaması (Tinnitus)

• Geçici işitme kaybı

• Kulakta dolgunluk hissi

Baş dönmesi atakları, birden ya da kulak çınlamasının ya da işitmede azalmanın hemen ardından gelebilir. Sağırlık ve Diğer İletişim Bozuklukları Ulusal Enstitüsü (NIDCD)'ne göre, A.B.D'de her yıl 45.000 kişiye Meniere Hastalığı teşhisi konulmaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp