Kızarıklık Ve Kaşıntı

Kızarıklık ve kaşıntı neden olur, kaşıntıda kızarıklık olmasının nedenleri nelerdir... Kaşıntı ve kızarıklıktan kurtulmanın yolları nelerdir tüm bu konuda merak ettiklerinize bu sayfamızda cevap bulabilirsiniz... Konunun detaylarına ulaşmak için sayfamıza göz atmanız yeterli olacaktır.

Kaşıntı; bariz bir kabarıklık, kızarıklık, döküntü ile birlikte olabileceği gibi hiçbir deri işareti göstermeden de var olabilir. Bu sonuncu şekil, son derece inatçıdır ve çoğu, sistemik hastalık diye tanımladığımız iç organ hastalıkları ile birliktedir. Bu hastalıklar; böbrek yetmezliği, karaciğer hastalıkları, siroz, demir eksikliği, ciddi kan hastalıkları, bağırsak parazitleri, kist hidatik olabilir.

Böcek ısırmaları, bit ve uyuz gibi parazitler, güneş ya da sabun, metal alerjileri, sedef hastalığı, mantar, virüs, bakteri türünden deri enfeksiyonları, deri kanseri, kaşıntının deri bulguları gösteren türleridir.

Deride bir ben ya da siğilin kaşıntılı ve iyileşmez bir sürece girmesi halinde uyanık olmanız gerekir. Bu durumda derhal doktorunuza başvurun. İhmal, bir deri kanseri ile ödenecek bedel olabilir.

Psikolojik mi?

Hiçbir nedene bağlı olmadan ortaya çıkan kaşıntılar da vardır. Bunların çoğunu psikolojik gerginliklere ya da hastalıklara bağlamaktayız. Ve çoğu, psikiyatri uzmanı tarafından yapılacak tedaviden yarar görürler..

Mantar; sıklıkla yüzme havuzu, sauna ve hamam gibi ortamlardan bulaşır. Tüm beden yayılabileceği gibi özellikle parmak araları, kasık ve koltuk altlarını tercih eder.

Uyuz ve bit; okul ve kışla gibi kalabalık yaşanan ortamlarda salgın şeklinde ortaya çıkar. Özellikle geceleri ve banyo yaptıktan sonra kaşıntılar şiddetlenir. Ailede tek bir fert yakalansa da herkes ayni anda tedavi edilmelidir. “Bende yok ki…” deme hakkı yoktur. Toplu tedavi, yurtlarda ayni odayı paylaşanlar için de aynen geçerlidir. Çarşaf ve iç çamaşırlar mutlaka sıcak suda yıkanmalıdır.Atopik dermatit, sıklıkla soydan geçen ve çocukluk çağında başlayan alerjik bir deri hastalığıdır. Deride kaşıntılı kızarıklık ve kabarma ile karakterizedir. Biz bu durumu “Alerjik Astım” hastalığının öncüsü kabul ettiğimizden dikkatle izleriz.

Yorumlar

  • Hü***** Pek***
    7 yıl önce
    1 haftadır göz altımda kaşıntı,şişme,kızarıklıklar oluşuyo işyeri doktoru parazit var dedi ve bir hap yaz<dı ama geçmedi ne yapmalıyım
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      üzüm çekirdeği kullanabilirsiniz. detaylar için linki tıklayınız. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp