karaciğer yağlanması için bitkisel tedavi

Karaciğer İçin Bitkisel Tedavi :

Bitkisel tedavi yöntemleriyle karaciğer hastalıkları : Karaciğer : Diyafram‘ın hemen altında, sağ tarafta; yaklaşık olarak 2 kilogram ağırlığında koyu kırmızı renkte yumuşak bir organdır. Yaşamak için gerekli olan birçok kimyasal olay burada meydana gelir. Karaciğerin görevleri :Günde, yaklaşık olarak 4 su bardağı (1 litre) safra salgılar.

Yağ, protein ve şeker metabolizmasını dengeler. Yani; yağ, protein ve şekeri bir çok değişikliklere uğratarak, zararlı ve değersiz olan maddeleri dışarı atar. Vücudun ısısını ayarlar. Vücudun ihtiyacı olan su ve vitaminleri yapar. Yağ, protein, şeker ve kan yapımı için gerekli olan maddeleri depolar. Kan miktarını ayarlar.

Hormonların görevleri üzerinde etkili olur. Karaciğer, yukarda belirtilen görevlerinden herhangi birini yapamaz hale gelecek olursa, çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. Bunların en önemlileri; Karaciğer yetersizliği, karaciğer iltihaplanması, karaciğer sirozu, safra kesesi iltihabı ve safra kesesi taşıdır.

Karaciğer hastalıklarının ortak belirtileri: Hasta sağ böğründe ağrı hisseder.Bağırsaklarında çok miktarda gaz vardır. Karnı şişer, anüsten çıkan gaz pis kokar. Cilt rengi ve bazen de göz akı sararır. Yüzünde ve ellerinde çil gibi lekeler görülür. Hazımsızlıktan şikayet eder.

Burnu kızarır. Sabahları dilinde pas ve ağzında acılık hisseder. Nefesi de kokar. Sabah saatlerinde, ensede ağrı hisseder. çarpıntı, iştahsızlık vardır. ıdrarın rengi; sabahları sarı ve koyu olur. Daha sonraki saatlerde is, duru ve çok açıktır. Sık, sık idrara gider. Baldır kasları ağrır. El ve ayaklarında şişlik görülür. Geceleri uyumak istemez. Görme ve işitme duyguları da zayıflar.

Karaciğer hastalıkları bitkisel tedavileri şöyledir ;


1) 1 çorba kaşığı saf zeytinyağına; 1 çorba kaşığı yeni sıkılmış limonsuyu karıştırılır. Sabahları aç karına, içilir.

2) 4 bardak suya; 6 gram aslan dişi konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Sabah akşam, birer kahve fincanı içilir. Bu işlem, 3 hafta süreyle devam eder.

3) 1 su bardağı sıcak suya; 1 kahve kaşığı ufalanmış kuru çilek yaprağı konur. 15 dakika bekletildikten sonra süzülüp, içilir. Aynı işlem, yemeklerden sonra tekrarlanır.

4) Temiz bir tülbent‘in içine 1 avuç tere otu konur. ıyice sıkılarak suyu çıkarılır. 1 su bardağı suya; 1 tatlı kaşığı tere otu suyu ilave edilip, içilir. Bu işlem yemeklerden 15 dakika önce tekrarlanır.

5) 1 çay bardağı suya; yarı kahve kaşığı ufalanmış nane konur. 10 dakika bekletildikten sonra süzülüp, içilir. Bu işlem, öğle ve akşam yemeklerinden 10 dakika önce tekrarlanır.

6) 4 bardak suya; 1 tutam okaliptüs yaprağı konur. Kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 4 kere, birer çorba kaşığı içilir.

7) 4 bardak sıcak suya; 10 gram ufalanmış enginar yaprağı konur. 5 dakika bekletildikten sonra süzülür. Yemeklerden 10 dakika önce, birer çorba kaşığı içilir.

8) 4 bardak suya, 1 baş kereviz doğranır. Kaynatıldıktan sonra, süzülür. Suyuna; 1 çay bardağı limonsuyu ilave edilir. Saat ve 10 ve 15‘de birer çay bardağı içilir

9) 4 bardak suy; 2 çorba kaşığı kiraz çöpü konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer su bardağı içilir.

Ayrıca; dut, kiraz, mandalina, ayva, şeftali, zeytin, çilek, elma, havuç, portakal, greyfurt, marul, armut, limon, sarımsak, soğan, patates, kayısı, erik, taze fasulye, hünnap, suteresi salatası, yaş veya kuru üzüm, incir yemek; kara turp suyu, kiraz suyu, ayran ve süt içmek de faydalıdır.

Yememesi ve içilmemesi gereken şeyler :

Et suyu, yağlı çorbalar, tavşan, kaz, hindi, ördek, pastırma, sucuk, salam, kavurma, sakatat, çok yağlı yemekler, av etleri, yumurta ve yumurtalı yiyecekler, kaymak, krema ve yağlı beyaz peynir, iç yağı, kuyruk yağı, margarin, balık yağı, patlıcan, lahana, domates, konserveler, taze ekmek, hardal, biber, sirke, fındık, fıstık, dondurma, çikolata, turşu yemek; içki, meşrubat, çay, kahve, içmek yasaktır. Sigarayı da bırakmak gerekir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar ;


1) Yemeklerinizi her gün aynı saatte yiyin.
2) Geç saatlere kadar oturmayıp, erken yatmayı alışkanlık haline getirin.
3) Sık, sık yıkanıp dinlenin.
4) Fırsat buldukça güneş banyosu yapın.
5) Kış aylarında belinize kuşak sarın.
6) Yürümeyi alışkanlık haline getirin, mümkünse spor yapın.
7) Sinirlenmemeye ve her zaman neşeli olmaya gayret edin.
8) Dinlenmeye vakit ayırın.
9) Masaj yapın, sağ böğürde ağrı hissedildiği zaman, şu masajın uygulaması gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp