Kansızlık Nasıl Tedavi Edilir

Kansızlık Nasıl Tedavi Edilir?


Kansızlık nasıl tedavi edilir? Sorusuna yanıt olarak Bu makalede sizleri aydınlatmak amaçlı kansızlık tedavisi ve bu kansızlık tedavi yöntemlerinin neler olduğu hakkında faydalanacağınız bilgiler yer alıyor.

Kansızlık Tedavisi


Kansızlık tedavisi için neler yapılmalı? Sorusuna yanıt olarak kansızlık tedavisi için şifalı bitkiler ve kansızlık tedavisi hakkında faydalanacağınız bilgiler bu makalede yer almaktadır.

Kansızlık Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler


Kansızlık için şifalı bitkiler nelerdir? Sorusuna yanıt olarak Kansızlık için şifalı bitkiler hakkında bilgiler. Kansızlık için şifalı bitkiler olarak pek çok bitki bilinir. Bu makalede sizlere kansızlık için şifalı bitkiler hakkında bilgiler sunmaktayız...

ANEMİ (KANSIZLIK) BİTKİSEL TEDAVİSİ

Anemi hastalığı tedavisinde uygulanan yöntem çoğunlukla başarı sağlanması için demir ilacı verilmesidir.Hastanın normal yaşantısına dönmesi bir kaç ay sürebilir ve ancak vücuttaki demir depolarının tamamının doldurulması için ayrıca uzun bir süre daha vücuda demir takviye tedavisi uygulanır.

Kansızlığın sebebi sürekli kan kaybı (örneğin fazla adet kanaması veya hemoroid kanaması) ve demir eksikliğidir. Demir kana kırmızı rengini kazandıran proteinin önemli bir elemanıdır. Bedende yeterli demir olmadığında kemik iliğindeki sürekli yeni kan üretimi aksamaya basşlar. Demir eksikliği ağır kanamaların besin yoluyla alınan demir miktarındaki azalmanın veya mide ve bağırsakların demiri gereğince özümseyememesinin bir sonucudur.

Ayrıca mide mukoza işlevlerindeki bir aksama da B12 vitamini eksikliği ile bağlantılı olarak kansızlıkta rol oynayabilir.Kansızlığı ortadan kaldırmak için öncelikle kansızlığa sebep olan unsurları ortadan kaldırmak gerekir. Fazla adet kanaması veya hemoroid kanaması varsa tedavi edilmelidir.

Alınan gıdalara dikkat etmek gerekir. Fazla miktarda çay kahve kola sigara alkol tüketimi kansızlığa neden olabilmektedir. Gıdalarla birlikte içilen çay besinlerdeki demir ve C vitamininin vücut tarafından emilemeden idrar ile atılmasına sebep olabilmektedir. Çayı yemekten yaklaşık 1 saat sonra içmek daha yararlıdır.

Sigara ve alkolde vücudun kalsiyumu kullanma yeteneğini azaltarak kemik erimesine yol açmaktadır. Sigaranın ayrıca kemik hücrelerine toksik etkisi vardır. Kansızlığı yenmek için özellikle B12 C vitamini ve demir içeren gıdalar almak gerekir. Karaciğer ve tüm kırmızı etler yumurta kuru baklagiller pekmez yeşil sebzeler domates tere roka kuruyemiş süt ve ürünleri iyi kaynaklardır.

Demir sebzelerin kabuğuna yakın yerlerde daha çok bulunduğundan patates gibi sebzelerin kabuğu içinde pişirilmesi daha çok demir alınmasını sağlar. Gıdaların haşlama suyunu (ıspanakta olduğu gibi) atılması demir kaybına neden olur. Kansızlıkta saf arı poleni de mutlaka kullanılmalıdır. İçeriğinde birçok vitamin (Özellikle B grubu vitaminler) mineraller ve aminoasit bulunmaktadır.

Kan yapıcı bazı ürünleri sıralayacak olursak:

Saf arı poleni iyi cins çiçek balı kuşburnu marmelatı ve çayı üzüm pekmezi dut pekmezi keçiboynuzu (harnup) pekmezi Tahin kına kına kabuğu keten tohumu arı sütü balık yağı soya sütü yulaf sütü çok faydalı besinlerdir.


SENDE YORUM YAP!

Whatsapp