kadınlarda erken menopoz nedenleri

Erken Menopoz Tedavisi

Erken menopoz tedavisi için neler yapılmalı? Sorusuna yanıt olarak erken menopoz tedavisi hakkında faydalanacağınız bilgiler bu makalede yer almaktadır.

Erken Menopoz Tedavisi Bitkisel


Menopoz tedavisi bitkisel,kadınların 40-50 yaşlarının arasındaki adetlerinin kesilmesi döneminin ismi olan menopoz rahatsızlığının bitkisel yollar ile tedavisi hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktarıd.Menopoz tedavisi bitkisel hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için aşağıdaki makalemize göz atmanızı öneririz.

Hanımlarda 45-50 yaş arası adetten kesilme dönemi "Menopoz Dönemi" olarak bilinir. Her kadında farklı olarak seyretmektedir. Düzenli olarak E vitamini alınırsa veya E vitaminli yiyecekler bol miktarda yenilirse, menopoz dönemi hafif geçer.
Menopoz döneminde soyadan elde edilen isoflavonlar, melek otu, gece çuha çiçeği, civanperçemi, adaçayı, anason, papatya, maydanoz tohumu, ketentohumu, tarçın kullanılması önerilir.

Pratik Bitkisel Kürler

* 1 bardak kaynar suya, 8-10 gram ufalanmış aslanpençesi bitkisi konulur. 10 dakika bekletilen karışımdan günde 3 fincan içilmesi tavsiye edilir.

* 1 bardak kaynar suya, 2 gram adaçayı konulup, 10 dakika demlenir. Bu çaydan günde 2-3 fincan içilmesi önerilir.

* 1 bardak kaynar suya 2 gram papatya konulur. 10 dakika bekletilip, sabahları aç karnına 1 bardak içilir.

* 4 bardak soğuk suya, 4 tatlı kaşığı ufalanmış çobançantası konulup, 8 saat bekletilir. Bu karışımın 1 günde tüketilmesi tavsiye edilir.

* Isırgan otu, atkuyruğu, civanperçemi, çobançantası, eğir otu hepsinden eşit miktarda 1 bardak kaynar suya konulup, 10 dakika bekletilir. Balla tatlandırılan bu karışımdan aç karnına günde 2 fincan içilmesi önerilir.

* Meyan kökü doğal bir östrojenik bileşikler içerir. Meyan kökü ve özütleri, makul dozlar ve sürelerde kullanılırsa güvenlidir. Uzun süreli kullanımlar ya da doz aşımları baş ağrısı, uyuşukluk, sodyum ve su tutulması, aşırı potasyum kaybı ve yüksek tansiyon gibi yan etkilere sebep olabilir. Meyan kökü şekerlemesi için güvenli doz günde 5 gramdır.

Bor mineralinde doğal hormondan daha fazla östrojen etkinliği mevcuttur. 3 mg. gibi az bir miktar bor alınması halinde dahi, kandaki östrojen hormonu seviyesinin iki katına çıktığı görülmüştür.

Bu nedenle menopoza girmeye hazırlanan bayanların, bor açısından zengin besinler tüketmeleri önerilir. Bor mineralinin en bol olduğu gıdalar; çilek, şeftali, lahana, domates, karahindiba, elma, kuşkonmaz, incir, haşhaş tohumu, brokoli, armut, kiraz, pancar kökü, kayısı, kuş üzümü, maydanoz, dereotu ve kimyon tohumu olarak sıralanır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp