Kabıızlık

Kabıızlık :

Kabızlık ya da konstipasyon, Bağırsak hareketlerinin yetersiz olması (haftada üç kez veya daha az sayıda) veya bağırsak hareketlerinin % 25‘inden çoğunda dışkılama güçlüğü kabızlık olarak adlandırılır.

Kabızlık sıklıkla dışkının tam boşalmaması, dışkıda incelme ve ağrılı dışkılamaya neden olur, kabızlık olarak adlandırılır. Kabızlığa genel nüfusta % 2-30 arasında rastlanır. Kabızlık bazen bağırsak hareketlerinde yavaşlama ve bazen de tıkayıcı tipte dışkılama nedeniyle olabilir. Bağırsak hareketlerinde yavaşlama ^ "Constipation".

EMedicine: beslenme şekli (yetersiz sıvı veya lif alımı), hormonal durum (hipotiroidi), metabolik hastalıklar (şeker hastalığı, tiroid bezinin az çalışması vb.), anismus ve bazı ilaçlara (ağrı kesici, sakinleştirici, idrar söktürücü, allerji ilaçları, bizmut içeren mide ilaçları) bağlı olarak gelişebilir Locke GR, Pemberton JH, Phillips SF (December 2000).

"American Gastroenterological Association Medical Position Statement: guidelines on constipation". Kabızlık sorunu olan hastaların % 50‘sinde tıkayıcı tipte dışkılama olduğu belirlenmiştir. Kabızlığa karın ağrısı eşlik etmez, beraberinde karın ağrısı olması huzursuz bağırsak sendromu varlığında görülür.

Kabzılık süresinin giderek uzaması ile birlikte dışkı sertleşip taşlaşmış dışkı (fekal impaksiyon) şekline dönüşüp bağırsak düğümlenmesine yol açabilir.

Yorumlar

  • Yil*** Isi*
    7 yıl önce
    Ilac almadan yapamiyorum.Kabizlik sorunum hat safhada bana bi care!
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Kabızlık sorunları genelde yaşanan en sık problemlerden bir tanesidir. Kronik ve akut kabızlık olarak ikiye ayrılır. Kronik olan hastalardan bağırsak tembelliği olan hastalardır. Bunun tedavisi mide ve bağırsak fonksiyonlarını düzenleyerek sorunun ortadan kalmasını sağlayabilirsiniz. Kronik kabızlık sorununda genellikle hastaların anlık için değil, tedaviye yönelik takviyeler alınmasını tavsiye ediyoruz. Tekrardan geçmiş olsun.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp