Jinjivit Antibiyotik

Jinjivit Antibiyotik : Gingivitis, dişeti hastalığının ilk ve tedavisi en kolay aşamasıdır. Dişeti iltihabının nedeni, sürekli olarak dişlerin ve dişetlerinin çevresinde oluşan yumuşak, yapışkan, renksiz bakteri filmi olarak tanımlayabileceğimiz plaktır.Diş ipi kullanılmadığı ve dişler her gün fırçalanarak plak uzaklaştırılmadığı takdirde, plak dişeti dokusunu tahriş eden toksinler üreterek dişeti iltihabına neden olabilir. Dişeti hastalığının en erken aşaması olan bu dönemde hasar önlenebilir, çünkü dişi tutan kemik ve bağlı dokuları henüz etkilenmemiştir. Tedavi edilmediği takdirde, dişeti iltihabı, periodontitis‘e dönüşebilir, dişlerinizde ve çenenizde kalıcı hasara yol açabilir.

Dişeti İltihabı Oluştuğunu Nasıl Anlarım?

Dişeti iltihabının klasik belirtileri, diş fırçalama sırasında kanayan kızarık, şişmiş veya hassas dişetleridir. Dişeti hastalığının bir başka belirtisi de, dişlerin uzun görünmesine yol açan dişeti çekilmesidir. Dişeti hastalığı, diş ve dişetleri arasında, plak ve yiyecek artıklarının toplanmasına yol açacak cepler oluşturabilir. Bazı insanlar, hastalık ilerlemese bile tekrarlayan kötü ağız kokusu veya ağızda kötü tatla karşılaşabilirler.

Diş eti hastalığı dişleri çevreleyen ve destekleyen dokuların ve kemiklerin enfeksiyonudur. Periodontal (dişetlerini saran) hastalık da denir.Diş eti hastalığının iki aşamasına jinjivit ve periodontitis denir. Jinjivit sadece diş etlerini, işi çevreleyen dokuyu etkileyen hafif şiddetli bir diş eti hastalığıdır. Periodontitis kötüleşmiş ve diş etinden dişleri destekleyen doku ve kemiklere sıçramış olan diş eti hastalığıdır.

Jinvivit Dişler fırçalandığı zaman kolayca kanayan kırmızı, şişmiş diş etlerine sebep olur. Jinjiviet genelde ağrıya sebep olmadığı için birçok insan ihtiyaç duyduğu tedaviyi almamaktadır.Periodontitis diş eti hastalığı azdığı vakit ortaya çıkmaktadır. Diş etleri dişten uzaklaşır ve bakteri denilen mikropların büyüyüp dişi destekleyen kemiğe zarar verebileceği derin cepler oluşturur. Diş etleri ayrıca dişlerden çekilebilir. Bu durum dişlerin daha uzun görünmesine sebep olur. Dişler gevşeyebilir, düşebilir veya bir dişçi tarafından çekilmek zorunda kalabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp