İbrahim Saraçoğlu Ürtiker Tedavisi

İbrahim Saraçoğlu ürtiker tedavisi; ibrahim saraçoğlu ürtiker tedavisi hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası için aşağıda sizin için hazırladığımız yazımızı okuyabilirsiniz...Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ürtiker tedavisini ve ürtiker hastalığına iyi gelen şifalı bitkileri açıklıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun ürtiker tedavisine iyi gelen bitkisel kürlerini bu makalede inceleyebilirsiniz.

Ürtiker Kurdeşen nedir belirtileri bitkisel tedavi yöntemleri İbrahim Saraçoğlu ndan tavsiyeler ile önemli bir sağlık sorununa parmak basıyoruz. Ürtiker rahatsızlığı toplumda çok yaygın ve çok can sıkıcı bir hastalıktır. Kurdeşen kaşıntıları ile karakterize olan bu rahatsızlık, sulu kaşıntılı şişlikler yapmaktadır.

Ürtiker (kurdaşen) ciltte meydana gelen genellikle kaşıntılı yuvarlak veya oval şişliklerdir. Bazen kırmızı olmakla birlikte herzaman böyle olmak zorunda değildirler. Ürtiker plakları derideki allerji ile ilgili hücreler (mast hücreleri) histamin adı verilen ve kılcal damarlardan sıvı sızmasına neden olan maddeleri salgılarlar. Damarlardan sızan bu sıvılar deride birikirler ve belirtilen şişliklere neden olurlar.

Çoğu insan bu şişlikleri gördüğünde alerjik bir reaksiyondan şüphelenirler. Ancak ürtiker plakları bazen sıcak soğuk güneş ışığı egzersiz stres cildin bir bölgesine uzun süreli basınç uygulanması ateş veya çok sıcak banyoya bağlı cildin sıcaklığında ani artış veya cildi tahriş eden kimyasal bir madde (kozmetik bir madde veya sabun gibi) gibi fiziksel kaynaklı etkenler de ürtiker gelişimne neden olabilir. Ürtiker plakları tüm vücudu ilgilendiren allerjik bir reaksiyonun da belirtileri olabilir:

Ürtiker Kurdeşen Nedenleri Sebepleri

- Solunumla alınan alerjenler: polenler hayvan tüyleri küfler

- Böcek ısırıkları (özellikle arı) bazı ilaç enjeksiyonları

- Yiyecekler: Fındık-ceviz gibi yiyecekler balık ve deniz ürünleri süt ürünleri gıda katkı maddeleri penisilin veya aspirin gibi ilaçlar.

İnsanların yaklaşık %20 sinde yaşamları boynca en az bir kez ürtiker gelişmektedir. En sık ürtiker gözlenen yaşlar 20-30 yaşlar arasıdır. Nadiren tüm vücudu etkileyen ve yaşamı tehdit eden boyuttaki anaflaktik şok adı verilen alerjik durumlarda da ürtiker ortaya çıkar. Bazı durumlarda ürtiker plakları 6 hafta veya daha fazla süre kalabilir ve kronik (idiyopatik) ürtiker adı verilir. Sıklıkla kronik ürtikerin nedeni bulunamaz ve bir süre sonra kendiliğinden geçer.


Ürtiker Kurdeşen Belirtileri Nelerdir

Ürtiker plakları beyazımsı veya et renginde kabarıklıklar olarak gözlenirler; bazen kımızı bir bölge ile çevrilirler (eritem). Tipik olarak yuvarlak veya ovaldirler sıklıkla kaşınırlar. Büyüklükleri değişkendir ve bazen çok büyük alanlar oluşturabilirler. Her hangi bir cilt bölgesinde ortaya çıkabilirler acnak sıklıkla kol ve bacaklarda görülür. Çoğu ürtiker plakları kısa sürede ortadan kaybolur ancak hasta aynı duruma maruz kalıyorsa 24-72 saatlik zamanlarda yeni alanlar ortaya çıkmaya devam edebilir.

Eğer ürtiker tüm vücudu ilgilendiren alerjik bir reaksiyonun ilk belirtileri olarak gelişmiş ise gelişebilecek diğer bulgular şunlardır: dilde dudaklarda ve yüzde şişme solunum güçlüğü şuur bulanıklığı göğüste daralma / sıkışma hissi. Bu belirtilerin araştırılması ve geliştiğinde acilen sağlık birimine müracaat etmek önemlidir çünkü bunlar anaflaktik şok habercisi olabilir.


Ürtiker Tanı: Ürtiker Nasıl Anlaşılır


Muayeneye ve gerekirse alerjik deri testlerine göre tanı konur. Aşırı yaygın olmayan ürtiker plakları genelde 8-12 saatte ortadan kaybolurlar. Ancak etken ortadan kalkmadığı sürece tekrarlayabilir.


Ürtiker'den Korunma


Sizde ürtikere neden olan durumları saptayabildi iseniz bunlardan uzak durarak ürtikerden korunabilirsiniz.


Ürtiker Tedavisi


Losyon veya krem türü bir antihistaminik ilaç ve ilave olarak antihistaminik tablet veya enjeksiyon gerekli olabilir. Eğer genel bir alerjiden şüphelenilmiyorsa kaşıntıyı geçirmek yeterli olabilir. Gerekli görülürse daha ileri tedaviler uygulanabilir.


İbrahim Saraçoğlu Ürtiker Bitkisel Tedavi Yöntemleri


Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Habertürk‘de yayınlanan Saba Tümer‘in programında kurdeşen diğer adı ile ürtiker şikayetine karşı süpürge tohumunu önerdi. Tıp dilinde Ürtiker adı ile anılan kurdeşen, bir allerji çeşididir. Ciltte aniden başlayan ve bir kaç saat sürebilen dayanılmaz kaşıntılar ile kendini göstermektedir.

Ciltte görülen küçük, kırmızı kabarcıklar, bir müddet sonra şişebilir. Bu belirtiler, bazen çok kısa zamanda geçebilir, bazen de uzun süre devam etmektedir. Sebebi, böcek ya da arı sokması, bozuk yiyecekler, bazı yiyecekler, bazı ilaçlar ya da aşırı derecede heyecanlanma olabilmektedir. Tedaviye başlamadan önce hastalığı doğuran sebebi bulmak gerekmektedir.

Kurdeşen-Ürtiker İçin Süpürge Tohumu Kürü

Bir yemek kaşığı süpürge tohumunu (Aktarlardan temin edebilirsiniz) havanda iyice ezdikten sonra günde iki defa (sabah-akşam) aç karnına birkaç yudum su ile için. Bu kür kurdeşene karşı % 60- % 70 oranında etkilidir.


Ürtiker Hastalığının Tedavisi Nedir?


Tedavi, hastanın ürtikerinin niteliğini sınıflandırmak ile başlar.

Fiziksel ürtikeri olan hastanın tedavisi, fiziksel faktörlerin reaksiyonu nasıl tetiklediğinin açıklanması ile başlar. Laboratuar tetkikleri gerekli değildir. Etkenden uzak kalınması, atak sayısını sınırlamada oldukça etkin olabilir. Bazı vakalarda antihistaminikler faydalı olabilse de, gecikmiş basınç ürtikeri olan hastalarda tipik olarak etkisizdir.

Akut alerjik reaksiyonun diğer özelliklerinin de sıklıkla eşlik ettiği, akut ve ağır atak geçiren hastalarda uygun allerjenler ile cilt testleri dahil olmak üzere dikkatli inceleme yapılması gerekir. Altı haftadan kısa süren ürtiker ve anjioödem vakalarının çoğu semptomatik önlemler ile yatışmaktadır ve nadiren tetkiklere ihtiyaç duyulmaktadır.

Kronik ürtikeri olan hastalarda, durumun ve uzun süren bir problem olma eğiliminin açıklanması gereklidir. Sorunun bir kanser ya da diğer ciddi bir hastalık göstergesi olmadığının telkin edilmesi önemlidir. İleri laboratuar incelemeleri gereksizdir ve nadiren işe yarar sonuçlar sağlamaktadır, fakat dikkatli bir öykü ve fizik muayenenin ardından herhangi bir ipucuna yönelik uygun tetkik yapılmalıdır.

Kronik ürtiker ve anjioödemi bulunan hastalara aşırı sıcak, aşırı yorgunluk, fazla alkol alımı ve aspirin ve benzeri madde kullanımı gibi nonspesifik şiddetlendirici faktörlerden uzak durulması konusunda öneride bulunulmalıdır. Ilık duş, yulaf banyosu ve buz paketleri gibi basit öneriler geçici rahatlama sağlayabilir.

Yorumlar

  • Bat**** Dal********
    7 yıl önce
    vücudumda kaşıdığım yer hemen kızarıp kabarıyor. adımı dahi yazıyorum. ilaçlar fayda etmiyor. saç diplerim gözlerim sırtım kollarım karnım kızarıyor. bunun tedavisi yokmu.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Sorununuz havalı bir cilde sahip olmanız. Tedavisi yoktur. Sadece dikkat etmeniz gerekir. İyi günler
  • NUR*** KES**
    7 yıl önce
    MERHABA HOCAM.ANNEMİN KRONİK ÜRTİKER HASTALIĞI VAR.HİÇBİR ŞEY GEÇİRMİYOR.ÇÖREKOTU YAĞININ DA YARARI OLMADI.NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK.ANNEM DE ÇOK ZOR DURUMDA.LÜTFEN YARDIMCI OLUN.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Geçmiş olsun. Kronik ürtiker 6 haftadan fazla devam eden bir reaksiyon olmasından dolayı tedaviside biraz zaman alacaktır. Dışardan yapılan uygulamalar yağlar veya kremler anlık rahatlatma sunsada gerçek bir tedavi değildir. Öncelikle hastamızın beslenme noktasında dikkat etmesi gereken husular vardır. Tedaviye başladıgımızda diyet listesine uyma şartı ile tedavide kullanılan takviye için irtibata geçebilirsiniz. Detaylar linktedir Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Hat*** Yaz*****
    7 yıl önce
    vucudumuz kafam,ayak altı,avuç içi,yüz bölgem çoğunlukla olmak üzer her yerim kaşınıyo.cildiyeci ye gidiyorum bişey demiyorlar ne yapabilirim
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan ve deride kızarıklık, şişme, veziküller, kaşıntı gibi belirtilerle görülen daha çok psikosomatik nedenli deri hastalıklarında karaciğer destekli önerilerde bulunacağız. detaylar aşağıdaki linktedir. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Esi** İL****
    7 yıl önce
    Vücudumda kaşıdığım yer kızarıp kabarıyor. Geçmesini mi bekliyim yoksa doktora mı gitmeliyim?
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Bir çok rahatsızlığın belirtisi olabilir, tam teşhis için lütfen doktora gidin. Bilgi Hattı: 0224 234 5678
  • Son** Pet**
    7 yıl önce
    Mrb bnm de sicakdan olan ürtiker adi verilen alerjim var ve cok rahtsz oluyum vucdum yuzum ozellikle hemn kabariy ve bu durumda dktra gdip avil dekt yapmadn rahatlamiyum bu hep bolemi gdecek baska cozumu yokmu bunun bna yardimci olun lutfen
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Ürtiker, hassasiyet sonucu ortaya çıkan Alerjik reaksiyonlar ile deride döküntüler ve kaşıntı ile kendini gösteren duruma tıpta verilen addır. Tedavide önerdiğimiz bitkisel ürünler bunlardır, incelemek için linki tıklayınız Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Vil*** Top**
    7 yıl önce
    2 yaşında oğlumla 1 aydır ürtikerle uğraşıyuz bi ara kayboluy bi ara bariz beliriy ateşleniy ve yüzünde gözünde şişlik oluy napabilirim
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      0-3 yaş bebek ve çocuklar için bişey öneremıyoruz doktor kontrolunde olması gerekir. lütfen bir doktora danışınız. çok geçmiş olsun bilgi hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Has** San***
    7 yıl önce
    bende dermografizm hastalığı var.antihistaminik ilaçlar kullanıyum tedavi konusunda herhangi bir destek bekliyum teşekkürler
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      detaylı görüşülmesi gereken bir sorun bu, sorulması gereken bir kaç soru olacak , bu yüzden daha detaylı bilgi için bilgi hattımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.
  • Tol** Usl*
    7 yıl önce
    Merhaba hocam..annemın yıllardır kaşıntısı var bır cok dokta gıttı bir cok test yapıldı ancak sonuc alınamadı son olarak kronık ürtiker teşhisi kondu mevsimsel değişlenlık gosteren bir kaşıntı daha cok havaların soğumasıyla artan ve dayanılmaz hal alan bir kaşıntı.tedavısı yokmu hocam lutfen yardımcı olun z günler geçiriyuz..saygılarımla
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Ürtiker, hassasiyet sonucu ortaya çıkan Alerjik reaksiyonlar ile deride döküntüler ve kaşıntı ile kendini gösteren duruma tıpta verilen addır. Tedavide önerdiğimiz bitkisel ürünler bunlardır, incelemek için linki tıklayınız.Yada daha detaylı bilgi için bilgi hattımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz. Bilgi hattı:0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Pı*** Şe******
    7 yıl önce
    Hocam merhabalar , dün akşam fazla yoğun bir kızarıklık(ürtiker sanırım)döküntü yok iken sabah4 civarı bu kızarıklıklar çoğaldı ve iki bacağımında her tarafını kapladı.üstelik baş dönmesi halsizlik ve aniden gözlerde kararma oluştu acile gittim serum verdiler iyi geldi sayılır.şimdi de biraz döküntü çıkıy sanırım ne yapmam lazım gene aynı şeylerle karşılaşmaktan kkuyum . Lütfen cevap veriniz.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      herhangi bir teşhis olmadan birşey öneremiyoruz, yanlış yönlendirmek istemeyiz. bitkisel tedaviyle ilgili öneride bulunabilmek için teşhis olması gerekiyor. lütfen öncelikli olarak bir doktora gidin.. Bilgi hattı:0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Mer** Eri***
    7 yıl önce
    3yasinda oglum birden bire doktu dokta goturduk urtiker dedi losyon verdi .bitkisel olarak ne yapabilirim. Yardimci olursaniz sevinirim. 10 gun surer dedi dokt .birden bire patliy kollari bacaklari yuzundede yuvarlak seklinde oluy.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      0-3 yaş bebek ve çocuklar için bişey öneremıyoruz doktor kontrolunde olması gerekir. lütfen bir doktora danışınız. çok geçmiş olsun. Bilgi hattı:0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Sem** Uğ**
    6 yıl önce
    14 yaşında kizim 4yildir yaz aylarinda sivrisinek sokmasindan. Sonra sebebi belli olmayan birseikilde anjio odem urtekier olusup heryeri bölge bölge sisiy anaflaksi geciriy.yapilan tetkiklerde hic bir sebep bulanamadi gunde ikidefa zyrtek 10mg kullaniy .anaflaksi esnasinda epipen 3mg kullaniliy tedaviye yardimci olarak hangi bitkileri onerirsiniz
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      • Mikrop kırıcı, iltihap giderici, antioksidan, immün sistemini uyarıcı ve antikanserojenik etkilere sahiptir. Bioflavonoidler bakımından zengindir • Bağışıklık sistemini destekler . Anti alerjık bileşenlerden oluşur Propolisin düzenli olarak kullanımının sindirim ve dolaşım sisteminde ve de tüm vücuttaki patojenlere karşı etkin bir koruma sağladığı tespit edilmiştir • Antioksidatif etki açısından propolis diğer arı ürünleri arasında en yüksek etkiye sahiptir. İncelemek için linki tıklayınız Bilgi Hattı: 0224 234 56 78
  • Bey** Pol*******
    6 yıl önce
    mrb 18 yaşındayım 9 yıldır ürtker ile uğraşıyum kesin bi tanı koyulmadi artık bu hastalıktan kurtulmak istiyum ilaçlar fayda vermiy sürekli kasinyum!!! bi yardım bıktım artık ..
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Ürtiker, hassasiyet sonucu ortaya çıkan Alerjik reaksiyonlar ile deride döküntüler ve kaşıntı ile kendini gösteren duruma tıpta verilen addır. Tedavide önerdiğimiz bitkisel ürünler bunlardır, incelemek için linki tıklayınız Bilgi Hattı: 0224 234 56 78
  • ASI* OKU*
    5 yıl önce
    Mrb ben 15 yıldır kronik ürtüker rahatsızlığı ile boğuşuyum.Ağrı kesici ilaçlar, avil(alerji ilacı) ve içinde parasetamol içeren ilaçlarda dokunuy ve ödemlere neden oluy. o yüzden hiçbir ilaç kullanmıyum. İlaç kullanmadığım halde yinede ürtüker rahatsızlığı çıkıy. Ben hala bu olayı çözemedim. Birçok dokta gittim ne care hepsi boşuna çare bulamadık kurtulamadık. sizden ricam(bütün doktlardan) kurtarın bizi artık bu illetden bıktım. Ne yapacagımı bilemiyum. kolay gelsin. iyi çalışmalar.
    • Şifalı Bitkilerim
      5 yıl önce
      Ürtiker, hassasiyet sonucu ortaya çıkan Alerjik reaksiyonlar ile deride döküntüler ve kaşıntı ile kendini gösteren duruma tıpta verilen addır. Tedavide önerdiğimiz bitkisel ürünler bunlardır, incelemek için linki tıklayınız Bilgi Hattı :0224 234 56 78
  • Sev** Kod**
    5 yıl önce
    Selamün Aleyküm 2009 yılından beri kronik ürtiker hastasıyım..cildiye doktuna gittigimde troidlerime baktırmam gerektigini söyledi.baktırdım ve yetersiz yani yavaş calışıy.benim ürtikerim vucum ısım yükseldiginde taya cıkıy yedigim içtigim herhangi birşeyden degil.9 yıldır özellikle yaz aylarında asla kapı dışarı cıkamıyum kışında cok nadir yürüdügümde hareket ettigimde iş yaptıgımda vucud ısım yüklemeye başladıgında anında ürtiker oluyum.vucud ısım düşmezse sayet dahada ilerliy anji ödeme kadar gidiy.nefes bumunda bile cıkıy.ayrıca safra kesemde taş kesesi var ameliyat olmam lazım fakat troidlerimin yavaş calışmasından dolayı ameliyat olamıyum..bana yardımcı olun lütfen..yıllardır cekiyum ve kurtulamadım.Rabbim bütün hastalara şa versin inşallah
    • Şifalı Bitkilerim
      5 yıl önce
      Ürtiker, hassasiyet sonucu ortaya çıkan Alerjik reaksiyonlar ile deride döküntüler ve kaşıntı ile kendini gösteren duruma tıpta verilen addır. Tedavide önerdiğimiz bitkisel ürünler bunlardır, incelemek için linki tıklayınız Bilgi Hattı :0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp