Horlama Tedavisi Bitkisel



Horlama Tedavisi Bitkisel


Horlama Sorunuyla Mutlaka Herkes Karşılaşmıştır.Bazı İnsanlar Horlamayı Tedavi Ettirmek İstiyolar, Ancak Tedavi Bulamıyolar.Bizde Burada Sizlere Hormadan Kurtulmak İçin Tedavi Yöntemlerini Huzurunuza Sunduk Okuyabilirsiniz.


Horlama Tedavisi Bitkisel

Horlama sorunu insanların çevresinden duyarak haberdar olabilecekleri bir sağlık sorunu olduğundan, ilk aşamada kişi genellikle horladığını kabul etmek istemez. Ancak ilerleyen zamanlarda horlama sorunundan şikayet eden insanların sayısı arttıkça, kişinin de horladığını kabullenmesinden başka bir çaresi kalmaz. Horlama sorunu olan insanların tamamı, horladığını sadece etrafındaki insanlar aracılığı ile öğrenebilmektedir. Bu durumda insanların genellikle horladığından emin olamaması ve kandırılıyormuş gibi hissetmesine neden olur. Oysa horlamak son derece yaygın olarak görülen bir durumdur ve şuanda horlamayan insanların gelecekte de horlamayacağının hiçbir garantisi yoktur.

Yapılan bilimsel araştırmalar, horlama sorununun düşünülenden çok daha fazla insan tarafından yaşandığını ve hatta bu sayının milyarlara ulaştığını belirlemiştir. Dünya üzerinde yaşayan tüm insanların yaklaş olarak %25′i horlama sorunu yaşamaktadır ve %20′si de geri kalan hayatlarının illaki bir döneminde horlayacaktır. Bu durumun bir sonucu olarak dünya nüfusunun neredeyse yarısının horlama sorunu ile doğrudan ya da dolaylı olarak ilgili olduğunu ve bu sorunun dünya üzerinde görülen en yaygın sağlık problemlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Horlamanın nedenleri oldukça farklı sebeplere dayanabilmektedir. Çoğu insan horlamanın burun tıkanmasından ötürü geliştiğini düşünür ancak çok farklı sebepler de insanların horlamasına neden olabilmektedir.

Burun arkasında yer alan geniz etinin zaman içerisinde bollaşarak aşağı doğru sarkması sonucu, solumun esnasında akciğerlere girecek havanın bir direnç ile karşılaşmasına ve dolayısı ile horlamanın gerçekleşmesine neden olabilir. Boğaz bölümünün arka kısmındaki damak dokusunun gece uyku esnasında gevşemesi, dilin aşağı doğru kayarak kişinin nefes borusuna doğru hareket etmesini ve dolayısı ile horlama sorunun baş göstermesine sebep olabilir. Kişinin genetik olarak doğumdan itibaren sahip olduğu burun kemiği eğriliği, burun deliklerinin asimetrik olmasına neden olabilir.

Bunun da bir sonucu olarak gece uyku esnasında burnundan etkili bir şekilde nefes alamayan kişinin ağzını açması ve ağızdan solunmanın da bir sonucu olarak yine horlamanın gerçekleşmesi görülebilir. Tüm bunların haricinde; burun akıntısına neden olan tüm hastalıklar, burun içerisindeki et büyümeleri, küçük dil anormallikleri, dilin kökünün geniş olması ve kronik sinüzit gibi pek çok neden de yine horlamaya yol açabilen sorunlar arasındadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp