Hidiv Kasrında İftar

Hidiv kasrında iftar İstanbulda iftar nasıldır iftar için en iyi ve güzel mekanlar nereleridir bu yazımızda öğrenebilirsiniz...


Düş Bahçelerinde Ağırlanmak...

Her biri künyeli ve soy kütüğüne sahip ağaçlarla kaplı geniş bir koruluğun ortasındaki Hıdiv Kasrı tam anlamıyla bir saray yavrusu.

Ünü Avrupa'ya kadar giden harika bir boğaz manzarasınada sahip.1000 m² alan üzerine yaptırılan Boğaz tepelerinden iki kıtayı birleştiren binanın kuleside İstanbul'un zamanında buharla çalışan ilk asansörlerinden birine sahip.

Restarasyonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir masraftan kaçınılmayan kasırın tüm salonlarında Restoran t hizmeti verilebilmektedir.

İşletmemiz Hafta içi a'la carte, Pazar günleri, sabahları kahvaltı ve öğlenden itibaren 70 çeşitten oluşan Açık Büfesi ile hizmetinizde. Ayrıca Nişan, Düğün, Toplantı ve tüm grup organizasyonlarınızda 25 kişilik odalardan 400 kişilik salonlarımıza kadar hizmet sunmaktayız.

Yaz aylarında 1100 kişilik davet düzeni, kış aylarında ise iç mekan toplam 400 kişi kapasitesi ile misafirlerine ev sahipliği yapmaktadır. Düğün, nişan, sünnet töreni, bayii toplantıları, iftar davetleri, brunch, seminer organizasyonu için sizlere ev sahipliği yapıyor.

Bir saklı kent olan İstanbul'un asude mekanlarından Boğaziçi manzarası temaşa edebileceğiniz, hem de fevkalade bir saray karşısında vakit geçirebileceğiniz bir mekan olan; Hıdiv Kasrı..

Yani İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakasında bulunan Çubuklu'da geniş bir koruluk içinde yer alan Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa'nın köşkü. Yüzyılımızın başında Osmanlı ülkesinin dillere destan yapısı şimdi sizi ağırlamak için kapılarını sonuna kadar açmış bekliyor.

İstanbul'un imparatorluk merkezi olduğunu hatırlatan nadide yapılardan biri olan Hıdiv Kasrı'nın ilginç bir hikayesi var. Osmanlı'nın Mısır Valisine Hıdiv deniyor.

Geçen asrın sonunda genç yaşta Mısır Valisi olan Abbas Hilmi Paşa, Mısır'daki Anglo-Sakson nüfuzuna karşı Osmanlı-German desteği arar. Bu desteği alabilmek için Osmanlı payitahtında kalması gereken genç Paşa,1903 yılında Çubuklu'da 2 ahşap yalı satın alır.

Zamanla yalılarının arkasındaki yamaçları ve üst düzlüğü kapsayan 270 dönümlük bahçeyi de alan Paşa,1907 senesinde İtalyan mimar Delfo Seminati'ye o devrin mimari modasına uygun olarak art nouveau tarzındaki muhteşem saray yavrusunu yaptırır.

1000 m2 alan üzerine yapılan, Boğaz tepelerinden iki kıtayı birleştiren, masmavi kanalı ve yeşil ormanlan seyredin kulesi ile müstesna bir yapıdır.

Çevresindeki koruluk, bülbülleri ve sincapları ile tanınır. Binaya yakın kısımlar gül bahçesi ile çiçek adası haline getirilmiştir.

Kasrın binası şato biçimindedir. Kapısının üzerinde Ay yıldızlı Hıdiv Tacı Bayrağı arma haline getirilip yerleştirilmiştir. Dışkapı giriş tamamen altın yaldız çiçek fıgürleriyle işlenmiştir.

Yuvarlak mermer sütunlar, Teraslar, Hıdiv'in yatak odası; kulesi, mermer, ahşap ve kristal salonlan önemli özellikler taşır. Neo-Klasik, Neo-İslam, Neo-Osmanlı olarak, değerlendirilebilecek öğelerle bezenmiştir. Avrupa mimarisindeki gelişmeler, çiçek meyve ve av hayvanlarının resimleri, duvarlara, tavanlara, sütun başlıklarına işlenerek yapılmıştır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp