Güneş Lekelerine Doğal Çözüm

Güneş Lekelerine Doğal Çözüm :

Bazı kişilerin genetik faktörlerin de etkisiyle güneş altında melanin pigmenti üretme yeteneği diğerlerine göre çok daha yüksektir. Özellikle güneşin ultraviyole ışınları cildin esmer lekeler oluşturmasına neden olmaktadır. Burada ikili bir ayırıma gitmekte fayda vardır. Güneş sebebiyle görülen yaygın görünümlü esmer lekeler yani melazma lekeleri genelde güneş çilleri ile birbirine karıştırılan bir durumdur. Her ne kadar oluş sebepleri benzer olsa da uzun süre yüzde kalması, geçmemesi ve tedaviye direnç göstermesi, melazma lekelerini diğer cilt lekelerine ve güneşte oluşan benekler ile çillerden ayırmaktadır.

Güneş lekeleri kimlerde görülür sorusuna da cildin ultraviyole ışınımlarına olan hassasiyeti cevap vermektedir. Güneş lekelerinin diğer cilt lekelerine nazaran bir olumlu yönü vardır. Bu da güneş lekeleri ve lekelerinin kalıcı olmaması ve zamanla yok olup gitmesidir. Aslında göz altı bölgesinde elmacık kemiğinin hemen üstünde hilal biçiminde görülen çiller, kadınlara ayrı bir güzellik ve çekicilik katmaktadır. Ancak bazı kadınlar ciltte çil veya ufak beneklerin bile olmasına tahammül edemezler. Bu durumda çil lekelerine çözüm aramak ta anlayışla karşılanmalıdır.

Güneş lekelerinden korunmak için güneşin zararlı ışınlarından korunmak gerekmektedir. Özellikle güneş kremleri ve güneş yağları asgari 20 faktörden daha yüksek koruma işlevine sahip olmalıdır.

Doğum kontrol ilaçları, bir takım antibiyotikler ile bazı epilepsi ilaçları da melazma güneş lekelerine yol açabilmektedir. Bu nedenle söz konusu ilaçları kullanacak iseniz veya kullanıyorsanız güneşe çıkma konusunda ihtiyatlı ve tedbirli davranmanız gerekebilir. Parfümler de ciltte güneş lekeleri oluşumunu hızlandırabilmektedir. Bu bakımdan güneş ışınlarına maruz kalan cilt bölgelerine parfüm sürüldükten sonra güneşe çıkılmaması tavsiye edilir.
Güneş Lekeleri Tedavisi Nasıl Yapılır

Melazma lekeleri zor iyileşen, tedavisi uzun süren ve kesin sonuç vermeyen lekelerdir. Bu noktada doğru tedaviyi uygulamak güneş lekelerinden kurtulmak için son derece önemlidir. Aşağıda güneş lekeleri tedavisinde kullanılan başlıca yöntemleri kısaca değineceğiz.

• Güneş Lekelerine Vitamin Tedavisi: Güneş lekelerinin tedavisinde cilde A,B3, E, C, koenzim Q10 vitaminlerini içeren kremlerin cilde uygulanması son derece olumlu sonuçlar vermektedir. Ayrıca antioksidan bakımından zengin bitkisel yağ masaj terapisi de ciltte güneş lekelerini tedavi eden antioksidanlar bakımından zengin cilt bakım kremleri de tercih edilebilir. Cilt lekelerine Hidrokinon, C vitamini, arbutin, laktik asit, pirüvik asit, kojik asit, azelaik asit, retinoik asit, alfa ve beta hidroksi asit gibi bitkisel enzimler de fayda etmektedir.

• Güneş Lekelerine Kimyasal Peeling Tedavisi: Kimyasal peeling, cildin dış tabakalarının triklorasetik asit ve glikolik asit türü kimyasal ajanlarla gibi bileşikler kimyasal soyma işlemine verilen isimdir. Kimyasal peeling ile güneş lekelerinin olduğu deri katmanları soyularak cildin lekesiz kısmı ortaya çıkartılır ve cilt ağartma işlemi yapılmış olur. Kimyasal peeling lekenin derinliğine ve lekeyi oluşturan melanin pigmentinin yoğunluğuna göre yüzeysel veya derin peeling biçiminde uygulanabilmektedir. Kimyasal peeling sadece ciltte leke gidermek için değil, cildin kolajen yapısının güçlenmesi için de uygulanabilmektedir. Bu sayede cilt gençleştirme ve cildi germe işlemi de yapılmış olur.

Kabarık kahverengi cilt lekeleri için trikloroasetik asit uygulaması ya da kriyoterapi yöntemi gerekebilir.
•Güneş Lekelerine Dermabrazyon Yöntemi : Dermabrazyon yönteminde epidermis adı verilen cildin dış katmanı özel bir takım cihazlarla soyulmakta ve alttan genç ve lekesiz deri tabakasının ortaya çıkması amaçlanmaktadır. Genelde dermabrazyon yaptıranlar, tedavinin ardından 9-10 gün içerisinde leke tedavisinin ilk sonuçlarını almaya başlarlar. Dermabrazyon tedavisinin uzman doktorlar eliyle yapılması önemlidir.

• Cilt Lekeleri İçin Kriyoterapi Tedavisi: Kriyoterapi yöntemi de cildin uygulandığı bölgede aşırı soğuk vasıtasıyla dokunun ölerek harap olması esasına dayanan bir cilt lekeleri tedavi yoludur. Kriyoterapi yönteminde gerekli soğuk ortamı oluşturabilmek amacıyla florokarbon, katı karbondioksit, nitröz oksit ve sıvı azot gazı gibi kriyojen maddeler faydalanılmaktadır.
Güneş Lekelerine Doğal Çözümler

Güneş lekeleri için tıbbi tedavi yöntemleri olduğu gibi alternatif bitkisel çözüm yolları da mevcuttur. Güneş lekeleri için bitkisel çözümler araştırmamızda kayda değer çözüm yollarını aşağıda sizler için sıraladık

Güneş lekeleri için limon kürü:

2 adet limonun suyunu sıktıktan sonra 1 yemek kaşığı süzme çiçek balı ve bir küçük çay bardağı yoğurtla karıştırarak bitkisel bir leke giderici krem elde ediyoruz. Bu kremi el masajı eşliğinde yüzümüzde güneş lekesi olan yerlere sürüyoruz. 5 günde 1 kez uygulanacak bu doğal krem kürü ile güneş lekelerine birkaç haftada elveda diyebileceksiniz.

Güneş çiline bitkisel çözüm yolu:


Bir yemek kaşığı taşı ayıklanmış pirinç ile bir su bardağı yağsız sütü karıştırıp sütlaç kıvamına getiriyoruz. Ardından pişen malzemeyi bir ince tülbentte süzüp pirinci ayırıyoruz. Elde edilen piriç ile yüze kompres yapılıyor. Bunu 2 ay boyunca her akşam uyguluyoruz.

Güneş Lekesi İçin Bitkisel Formül

Gereken Malzemeler
*Yarım kavun yada şeftali
* 1 adet elma
* 1 kahve fincanı kırmızı şarap
* 2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı

Yarım kavunun içini ve elmayı bir kabın içersinde rendeleyin Daha sonra üzerine iki yemek kaşığı şeker ve bir fincan şarap ilave edip iyice karıştırın Bu karışımı bir kavanoza koyup, güneş gören bir yerde 10 gün bekletin 10 gün beklemiş karışımı temiz bi bezle süzün Her gün temiz bir pamukla cildinize uygulayabilirsiniz Bir süre sonra lekeerin kaybolduğunu göreceksiniz

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp