Göz Damlası İsimleri

Göz Damlası İsimleri: Bazı göz rahtsızlıkları için kullandığınız göz damlaları hakkında detaylı bilgi edinmek için aşağıdaki makalemizi okuyabilirsiniz.

Göz Damlalarını kullanmak başlangıçta biraz zor olabilmektedir. En kolay yol başı geriye atıp, alt göz kapağını aşağıya çekerek damlatılabilir. Bu alt kapağa bastırıp aşağıya çekilerek ya da iki parmakla tutlup çekilerek yapılır. Bu göz kapağıyla göz arasında bir cep oluşturur. Buraya tek bir damla damlatıldıktan sonra burun köküne göz kenarından bastırmak gerekir. Bu ilacın vücuda karışmasını engelleyip yan etkilerinin oluşması engellemektedir.

DAMLA KULLANMADAN ÖNCE NELER YAPILMALIDIR?

1.Damla kullanmadan önce ellerinizi su ve sabunla yıkayınız.
2.Damlalardan bazıları kullanılmadığı zaman dibe çökmektedir. Etiketine bakarak bu tip damlaları kullanmadan çalkalamak gerekir.
3.Nasıl damlattığınız görmek için damlalarınızı ayna karşısında kullanırsanız daha güvenli olacaktır.
4.Damlatmadan önce temiz bir bezle gözlerinizi silerek gözdeki akıntıyı temizleyiniz.
5.Damlanın ucuna bakarak kırık veya çatlak olmadığından emin olunuz.
6.Damlanın ucuna elinizi dokunmayın.
7.Damlanın kapağı açıldıktan sonra yere temas etmemelidir. Yere temas ederse mikrop kapabilir.

OPTAMİD (Göz Damlası)

Kullanım Şekli: Günlük doz her 2-3 saatte 1-2 damladır. Endikasyonları: Konjunktivit, kornea ülseri ve duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu diğer yüzeyel göz enfeksiyonlarının tedavisinde ve trahomda sistemik sülfonamid tedavisine yardımcı olarak kullanılır. Kontrendikasyonları: Sülfonamide aşırı duyarlığı olan kişilerde kontrendikedir. Uyarılar: Ender görülmekle birlikte bazı kişilerde, uygulama yoluna bakmaksızın bir sülfonamid tekrar uygulandığında aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir.

VİSİNE (Göz Damlası)


Kullanım Şekli: Her göze günde iki veya üç kez bir ila iki damla damlatılır. Endikasyonları: Gözde allerji, hafif irritasyonlar veya nonspesifik ya da nezlevi konjunktivitlere bağlı konjunktiva ödemi ve kızarıklığına karşı semptomatik iyileşme temin etmek üzere kullanılır. Faydalı etkileri arasında yanma, tahriş, kaşıntı, ağrı hisleri ile göz yaşarmasının azalması sayılabilir.

VOLTAREN Ophtha (Göz Damlası)


Kullanım Şekli: Yetişkinler: a) Oküler cerrahi ve komplikasyonları: Ameliyat öncesi: Ameliyattan önce 3 saat içinde en fazla 5 kez 1 damla. Ameliyat sonrası: Ameliyattan sonra başlangıçta 3 kez 1 damla sonra gerekli olduğu müddetçe günde 3-5 kez 1 damla. b) Ağrı ve fotofobinin önlenmesi, post-travmatik enflamasyon: Günde 4-6 defa birer damla.

XALATAN (Göz Damlası)

Kullanım Şekli: Günde 1 kez hasta gözlere 1 damla uygulanır. Optimal etki akşamları uygulandığında elde edilir. Endikasyonları: Açık açılı glokom ve oküler hipertansiyonu artmış hastalarda artmış göz içi basıncını düşürmede endikedir. Kontrendikasyonları: İlacın bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Uyarılar: İris içindeki kahverengi pigmenti artırarak göz rengini tedricen değiştirebilir.

XALACOM (Göz Damlası)

Kullanım Şekli: Erişkinler için önerilen doz (yaşlılar dahil): Önerilen tedavi, hastalıktan etkilenmiş göz(ler)e günde bir kez, bir damla damlatılması şeklindedir. Bir doz atlandığında, tedaviye, bir sonraki dozu önceden planlandığı zamanda uygulayarak devam edilmelidir. Endikasyonları: Beta-blokerler, prostaglandinler veya intraoküler basıncı azaltan diğer ilaçlara yeterli yanıt vermeyen oküler hipertansiyonu ve açık-açılı glokomu olan hastalarda intraoküler basıncı düşürmede..

EFEMOLİNE (Göz Damlası)

Kullanım Şekli: Konjunktiva kesesi içine günde 2-3 kez 1 damla damlatılır. Erişkinlerde doz ilk 24-48 saat içinde saatte 1 damlaya kadar artırılabilir. Endikasyonları: Kortikosteroid (fluorometolon) ile vazokonstriktör (tetrahidrozolin) maddenin kombinasyonudur. Şiddetli şişme ve intravasküler enjeksiyonla seyreden akut ve kronik, allerjik, enfeksiyöz olmayan konjunktivit ve keratit; gözün ön segmentinin enfeksiyöz olmayan enflamasyonunda..

ZYMAR (Göz Damlası)

Kullanım Şekli: Bakteriyel konjunktivit: 1. ve 2. gün: Etkilenen gözlere günde 8 kez, her iki saatte bir damla damlatılır. 3. günden 7. güne kadar: Günde dört kez bir damla damlatılır. Endikasyonları: Aerobik Gram-Pozitif Bakteriler (Cornyebacterium propinquum, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus mitis, Streptococcus pneumoniae) ve Aerobik Gram-Negatif Bakteriler (Haemophilus influenzae) duyarlı suşlarının neden olduğu bakteriyel..

THILOMIDE (Göz Damlası)

Kullanım Şekli: Günlük doz hasta göze düzenli aralıklarla 4 kez 1-2 damladır. Tedavi sırasında kontakt lens kullanılmamalıdır. Endikasyonları: Bahar konjunktiviti, dev papiller konjunktivit, allerjik veya atopik keratokonjunktivit gibi allerjik göz hastalıklarının tedavisinde endikedir. Bu hastalıkların kesin nedeni bilinmemekle birlikte havada taşınan allerjenler veya kontakt lens kullanımına bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir.

THILOMAXINE (Göz Damlası)

Kullanım Şekli: Hafif ve orta şiddetteki olgularda, hasta göz/gözlere her dört saatte bir veya iki damla damlatılır. Ciddi enfeksiyonlarda ise hasta göz/gözlere saat başı, iyileşme sağlanıncaya kadar ikişer damla uygulanmalıdır. İyileşmeden sonra doz azaltılarak kesilmelidir. Endikasyonları: Tobramisin geniş bir spektrumda Gram-negatif ve Gram-pozitif oftalmik patojenlere etkili, suda eriyen aminoglikozid bir antibiyotiktir.

TIMO-COMOD (Göz Damlası)

Kullanım Şekli: Günde 2 kez birer damla konjunktival kese içine uygulanır. Eğer intraoküler basınç gereken değere ayarlanmışsa günlük dozu 1 damlaya azaltılabilir. Endikasyonları: İntraoküler basıncı düşürmede etkilidir. Oküler hipertansiyon, kronik geniş açılı glokom (afakik hastalar dahil) ve sekonder glokomun belirli durumlarında yükselmiş göz içi basıncını düşürerek etki gösterir. Kontrendikasyonları: Timolole karşı aşırı duyarlılık, bronşiyal astma..

TIMOLOL-POS (Göz Damlası)

İntraoküler basıncı düşürmede etkilidir. Oküler hipertansiyon, kronik geniş açılı glokom (afakik hastalar dahil) ve sekonder glokomun belirli durumlarında yükselmiş göz içi basıncını düşürerek etki gösterir. Uyarı ve önlemler Oftalmik timolol kullanımı sonucu beta blokerlere bağlı sistemik yan etkiler görülebilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp