Görme Sinirleri Tedavisi

Görme Sinirleri Tedavisi :

Gözü beyne bağlayan görme siniri, 12 kafatası sinirinden ikincisidir. Gözün arka kısmındaki ışığa duyarlı tabaka olan ağ tabakadaki ganglion (sinir düğümü) hücrelerinin uzun çıkıntıları olan sinir liflerini içerir.

Beyinden çıkan ağ tabakayla görme siniri, aslında merkezi sinir sisteminin parçalarıdır. Ganglion hücrelerinin uzun çıkıntıları, görme sinirinin gözden ayrıldığı görme diskinde (kör nokta) birleşirler. Sinir, diğer gözün siniriyle birleştiği optik noktaya (görme sinirleri kavşağına) ilerler. Her bir görme sinirinde yaklaşık bir milyon uzun çıkıntıyla, ağ tabakayı besleyen kan damarları vardır.

Sinirdeki hareket potansiyelleri, görsel duyuyu oluşturmak üzere beyne iletilir.
Görme sinirinin zarar görmesi, etkilenen gözün kısmen ya da tamamen kör olmasına neden olabilir. Sinir, göz küresini terk ettiği görme diskinde iltihaplanabilir (görme siniri iltihabı). Bu durum, multipl sklerozun yanı sıra geçici atardamar iltihabı gibi bazı damar hastalıklarında görülür.

İltihabın tedavi edilmesi, körlüğün önlenmesi için önemlidir. Görme diski, beyin içindeki basınç arttığında fa (kafatası içi basıncının yükselmesi) şişer (papilledema).Görme, göze gelen ışığın beynindeki sinir uyarılarını tetikleyerek nesnelerin biçim, büyüklük, renk, hareket ve konumunun algılanmasına olanak tanıması sürecidir.

Açıkça tanımlanan görüntüleri doğru renk ve yoğunlukla görme yeteneği, ışık ışınlarının gözden geçip fiziksel ve elektriksel tepki zinciri oluşturmasına bağlıdır.

Göze giren ışığın miktarı, gözün ön kısmındaki saydam korneanın arkasında yer alan, gözün renkli kısmı olan iris tarafından denetlenir. Kornea, ışık ışınlarını, gözbebeğinden merceklere odaklar; mercekler, ışığın düzgün bir biçimde odaklanmasından sorumlu bir diğer saydam yapıdır. Işık ışınları, göz küresi boyunca dolaşırken kırılırlar.

Kırılma derecesi; korneayla merceklerin biçimine dayanır; merceklerin biçimi, gözün hem yakındaki hem de uzaktaki nesneler üzerinde odaklanmasına olanak tanımak için çevreleyen kaslar tarafından değiştirilebilir.

Işık ışınları, daha sonra gözün ortasındaki camsı cisimden ağ tabakaya geçer; ağ tabaka, gözün arka tarafında, oldukça duyarlı bir hücreler tabakasıdır. Görme siniriyle beyne gönderilen sinir uyarıları bu kısımda üretilir.

Yorumlar

  • Kad** Kı***
    7 yıl önce
    selam ben tekırdag dan kadir hocam benım agbım 2013 yılında 4 temmuzda kaza yaptı ve beyın travması gecırdı. suan 2014 yılındayız ve agbım yuruyo herseyını yavas yavas topladı fakat goz sınırlerı zedelenmıs kopmus bazı doktorlar gormucek bazıları umutluyum gorcek bazıları ıse once ısık sonra karaltı sonrada buzlu camdan gorur gıbı gorcek dıyolar. bu duruma cok uzuluyorum bunun bı tedavısı olmadıgını soyluyolar sızce var mı yapılabılır mı kok hucre uygulanabılır mı cok caresız durumdayım lutfen bı yol gosterın bı akıl verın ALLAH sımdıden razı olsun..
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Allah şifalar versin öncelikle. Kök hücre tedavileri belli alanlarda yapılmakta ve başarı elde edilmekte. detaylı araştırmanız gerekir. bitkisel olarak size önerebileceğimiz özel bileşenler için linki inceleyebilirsiniz. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Emr** Pul***
    6 yıl önce
    slm benım tek gözümde goz tembelllıgı var sag gözümde sol gozum ıse bulanık guy doktara gıttım sol gözünde bırsey yok dıy dıykı senın goz sınırlerınle alakalı dıy gozum cok bulanık guy lütfen yardımcı olursanız sevınırm
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Sağlıklı görme terimi , hem görme performansını (her iki gözde % 100) hem görme konforunu aynı zamanda da gözlerin zararlı Uv ışınlarından korunmasını kapsar.Beslenme alışkanlıklarımız , genclerimiz ve hatta yaşam tarzimız bile görme kalitesini etkileyen faktörlerdendir.Tedavi ile izlediğimiz yol için linke tıklayabilirsiniz. http://sifamarket.com.com/bitkisel/grm-gc-yaban-mersini-karisimli-set.html

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp