Gonore Tedavisi

Halk arasında bel soğukluğu diye adlandırılan gonore tedavisi mümkün olan bir rahatsızlıktır. Gonore tedavisi için neler yapılmalı?

Sorusuna yanıt olarak gonore tedavisi için şifalı bitkiler ve gonore tedavisi hakkında faydalanacağınız bilgiler bu makalede yer almaktadır.

Neisseria gonorrheae isimli bir mikrobun idrar kanalını (üretra) tutmasıyla başlayan ve tedavi edilmediği takdirde bölgesel yada tüm vücudu ilgilendiren sorunlar oluşturan ve de cinsel ilişki ile bulaşan hastalıktır.

Çok sık görülen bir cinsel hastalık belsoğukluğu. Daha çok erkeklerde görülse de kadınların bu enfeksiyonu erkeklerden kapma olasılığı, erkeklerin kadınlardan kapma olasılığından daha yüksek.

Belsoğukluğu nasıl tedavi edilir?

Tedavide önemli olan hangi tip belsoğukluğu olduğudur. Genellikle yüzde 30-70 oranında gonore enfeksiyonunun üzerine ikincil olarak nongonokoksik üretritler de yerleşebiliyor. Bu durum özellikle erkeklerde görülüyor. Bu nedenle kombine tedavi denilen, hem gonore hem de nongonogoksik üretrit tedavisini bir bütün olarak uygulamak faydalıdır.

Gonore enfeksiyonunda penisilin grubu antibiyotiklerin ağızdan 7-14 gün boyunca alınması ile tedavi sağlanır.

Eğer, 7-14 gün süresince sarımsı-yeşilimsi akıntı erkekte kesilmiyor ve renk değiştirip şeffaf hale geliyorsa, o zaman nongonokoksik üretrit üstüne eklendi demektir. İlk tedavinin üzerine bunun tedavisi eklenebilir. Yani önce penisilin grubu tedavisi ile başlanır, ardından tetradoks grubu antibiyotikle devam edilebilir.

Baştan bu ekfeksiyonun eklenebileceği düşünülerek her iki gup ilaç kombine edilip, 14 gün veya 21 güne uzatılarak tedavisi yapılabilir.
Tedavide en önemli detay, kişilerin beraberce tedavi edilmesidir.

Erkek veya kadın, seksüel partneriyle ilişkiyi devam edecekse, karşı cinsin de tedaviye katılması gerekir. Aksi takdirde tam tedavi gerçekleşmez.

Belsoğukluğu tedavi edilmezse ne tür sorunlara yol açabilir?

Düzgün tedavi edilemediği, geç tanı konulduğu veya kişi hekime gitmeyip kendi kendine hastalık kronikleştiği takdirde, akıntı belli bir süre sonra geçer. Kişi iyileştiğini zannedebilir.

Ancak hastalık konikleştiğinden, zaman zaman nüksedebilir.

Bu tekrarlanmalar sayesinde özellikle erkeklerde idrar yolunun içinde darlıklar gelişir.

Bu da işeme bulgularının kötüleşmesine yol açabilir.

Bunun dışında testis ve döl yollarının da iltihaba eşlik etmesi nedeniyle ileriki dönemde kısmi de olsa kısırlığa yol açabilir.

Bel soğukluğuna karşı uygulanacak bitkisel terkipler:

Terkip 1:

«Keten tohumu kaynatılır, birer bardak içilir»1.
Terkip 2:

«Meyan kökü, kaynatılır, birer bardak icilir.«20 gün, 20′şer gr. havuç tohumu yutulur»8.
Terkip 3 :

«20 gün, 20′şer gr. havuç tohumu yutulur»8.
Terkip 4:

«6 gr. kitre, sıcak suda eritilip içilmeli»
Bel soğukluğu için hasır otu kürü:

1 su bardağı kadar kaynatılmış suyun içine 4 gram hasır otu kökü atılır. 10 dakika demlenmesi için beklendikten sonra hazırlanan bel soğukluğu bitkisel kürü içilir.

Bel soğukluğuna Turp Tohumu Kürü:

Turp tohumu toz haline getirildikten sonra balla karıştırılıp macun haline getirilir ve bu macun yenir.

Bel soğukluğuna salatalık çekirdeği kürü:

10 gram salatalık çekirdeği ezilip toz haline getirilir ve 1 gram kahve ile birlikte aç karnına içilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp