Göğüs Kafesi Ameliyatı

Göğüs Kafesi Ameliyatı

Göğüs Kafesi Ameliyatı Hakkında Bilgiler


Göğüs kafesi ameliyatları uzun bir süre devam eder ve riskli bir operasyondur. Fakat sizler için derlediğimiz bu yazımız Konya'da yapılan kansız bir göğüs kafesi ameliyatını konu alıyor. Bilgiler için yazımızı okuyabilirsiniz.



Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi‘nde kansız göğüs kafesi ameliyatı gerçekleştirildi. Doğuştan göğüs kafesinde çöküklük olan 17 yaşındaki Ramazan Kızıldoğan başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Başarılı ameliyatı gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güven Sadi Sunam, ameliyatı Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel ile birlikte yaptıklarını söyledi.

Ameliyatla ilgili bilgi veren Yüksel, şunları söyledi:

“Bu nadir görülen bir hastalık 300 doğumda bir görülüyor. Göğüs kafesinin çöküklüğüyle ilgili bir hastalık. Kalbe baskı yaptığı için bu hastalarda koşmayla, eforla, nefes darlığı ve kalp çarpıntısı oluyor. Bu daha önceleri göğüs kafesi kesilerek yapılan bir ameliyattı. Amerika da Danılt Dans denilen bir periyodik cerrahin bulduğu bir yöntemle çelik bir bar yerleştiriliyor kalbin üzerine ve bu çevrilerek ameliyat sırasında göğüs kafesi çıkarılarak yapılıyordu.

Eskiden açık ameliyat 3-4 saat sürüyordu. Bu yeni sistemle 20-25 dakika kansız, basit bir ameliyat yapılıyor. Bu ilk kez Amerika‘da 1997-2000‘li yıllarda Avrupa da ise 2000‘li yıllarda, Türkiye‘de ise 2005‘ten bu yana yapılmaya başlandı. Konya Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi‘nde bu ilk kez yapılıyor. Başarılı bir şekilde ameliyat gerçekleştirildi.”

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güven Sadi Sunam ise ameliyatta Prof. Dr. Mustafa Yüksel‘den destek aldıklarını belirterek, Hastanın göğüs kafesinde çöküklük vardı. Nefes darlığı, çabuk yorulma şikâyetleri vardı. Özellikle spor yaparken arkadaşları ile top oynarken hem şekil bozukluğundan dolayı utanma hissi duymaktaydı. Aynı zamanda koşamıyor ve bunu kendine problem haline getiriyordu. Küçüklükten buyana bir türlü tedavi olmamış bundan dolayı iki türlü tedavi şekli vardı.

İlk planlanan açık ameliyat olmuştu ama biz dedik Selçuklu Tıp Fakültesi olarak artık kaplı ameliyat yapalım. Teknolojimizin gelişmesiyle, her türlü cihazımızın ve ekipmanımızın tamam olmasıyla artık kapalı ameliyat yapma gereğini duyduk. İstanbul‘dan gelen hocamız Prof. Dr. Mustafa Yüksel eşliğinde ameliyata girdik. Bu ameliyatta göğüs şeklini bir çelik koyarak düzeltme işlemini yaptık. Dolayısıyla şimdi göğüs kafesinde bir yara izi olmadan çok küçük bir santimlik ikişer kesikten sonra bu çelik tel geçirildiği için estetik olanak da bir zorluk çekmeyecek. Bu çelikler hastamızın göğüs kafesini düzeltecek, kalbine giden o yükü ortadan kaldıracak. O yüzden nefes darlığı da çekmeyecek. 3-4 sene sonra bu çelik teli çıkaracağız” diye konuştu.

Bu ameliyatın hasta için herhangi bir sıkıntısının olmadığını kaydeden Sunam, bir süre hafif ağrı olacağını daha sonra da hastanın uyum sağlayacağını kaydetti. Sunam, “Hastamız şuanda çok iyi iki gün sonra taburcu olacak. Artık bu tip ameliyat masraflarını devlet karşılıyor. Sağlığına kavuşmak isteyen hastalarımız zamanını günlerini geçirmeden hastanemize başvursunlar” dedi.

Başarılı bir ameliyat geçiren Ramazan Kızıldoğan ise rahatsızlığından dolayı yaşıtları gibi top oynayamadığını, gezemediğini, koşamadığını, nefes alırken zorluk çektiğini söyledi. Kızıldoğan, “Göğsümün üstü, kalbim ağrıyordu arkadaşlarımla beraber bisiklete binemiyordum. Yüzemiyordum, nefes almakta zorlanıyordum ve çekiniyordum arkadaşlarımdan. Ama şimdi çok iyiyim. Selçuklu Tıp Fakültesi‘nde kapalı göğüs kafesi ameliyatı geçirdim 1 saat ameliyatta durdum beni kapalı ameliyat yaptılar. Göğsümü düzeltmeleri için çelik tel koydular iki gün sonra taburcu olacağım arkadaşlarım gibi bende koşup top oynayacağım bisiklete binip yüzeceğim” dedi.

Yorumlar

  • BAR******
    7 yıl önce
    merhaba benim oğlumda 17 yaşında ergenlik döneminde farkettiğimiz kunduracı göğsü denilen hastalığı var dr.lar ameliyat diyor ankarada ''''da bahsettiğiniz kapalı ameliyatı yaptırma şansım var mı? varsa nerede yaptırabilirim şimdiden teşekkürler saygılarımla
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Sitemizde bitkisel tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verilmektedir. bir ortopedisyenden yardım alınız. Geçmiş olsun

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp