Dolamalar Ve Çıbanlar İçin

Dolamalar Ve Çıbanlar İçin :

Akneler ve sivilceler için çam katran sabunu

Sivilceleri Temizleyici, cildi nemlendirici, antiseptik, iyileştirici bu sabunumuz problemli cilt tipleri (örneğin sivlce , akne, sedef, egzama, dermatit) için mükemmeldir. Saf Çam Katranı uzun yıllardır terapatik faydaları ile bilinir ve bu kalıbımızda en yüksek kalitedeki bitkisel çam katranını kullanıyoruz. Biz bu sabunu (tüm ürünlerimizde olduğu gibi) soğuk proses metodu ile yapıyoruz. Böylelikle içeriğindeki özlü yağların terapatik faydaları korunuyor. Müşterilerimizden gelen geribildirimlere göre sistit için de çok etkili olduğunu biliyoruz. İçeriğindeki az miktarda sülfür ve iyot sayesinde cilt iritasyonlarına ve kaşıntılarına çok iyi gelir.

Yüksek oranda içerdiği beta-karoten (A Vitamini) nedeniyle problemli cilt tiplerini iyileştirme ününe sahip doğal Havuç özlü yağı’nı da reçetemize ekledik. Ayrıca B, C, D, E vitamini içerir ve bu sayede cildinizi canlandırır, zarar görmüş, kuru ve yaşlanmış ciltlere rehidrasyon etkisi sunar. Aktif bileşenleri karatol, daucol, limonen ve pinene’dir.

Çam Katranı ve Faydaları

Diğer Adları: Bise, Pise, Bitkisel Katran, Kara Katran gibi adları vardır.

Botanik ve Kimyasal Özellikleri:

Çeşitli Pinus bitkilerinin dal ve gövdelerinin yakılması sonucu elde edilen katrandır. Koyu esmer renkli, acı lezzetli ve kıvamlıdır.

Bitkisel katran, Kara katran, Kalın katran da denir.
Kızılcam, karaçam, Anadolu karaçamı gibi çeşitli çam türlerinin gövde ve dalları, kapalı fırınlarda yavaş yavaş yakılarak şurup kıvamında, siyah renkli, keskin kokulu bir sıvı elde edilir ki buna katran denir.

Kullanılışı ve Faydaları:

* Solunum sistemi ve idrar yolları hastalıklarına karşı bir miktar katran hap şekline getirilir ve bundan günde 1 -1,5 gram alınır. Aynı miktar süt içinde eritilerek de kullanılır.
* Yara ve çıban tedavisinde bir miktar tavuk ya da hindi pisliği, çam katranı ile karıştırılır, sonra bu karışım pomat şeklinde deriye sürülür.
* Karın ağrısı ve göbek düşmesine karşı, kızgın tuğlaya bir damla katran konur ve hasta bu buğulu tuğla üzerine oturtulur.
* 30 gr. çam ağacı talaşı, 20 gr. çam katranı, 1200 gr. suda 1 gün bırakılır, süzülen suya, 1 kg. şeker eklenip eritilir ve günde 2-3 çorba kaşığı göğüs ve idrar yolları hastalıklarında kullanılır.
* Veteriner folklorunda hayvanların şap hastalığında ağız ve tırnak aralarına sürülür. Katran, burada adi nekroz ve sekonder enfeksiyonları önler.
* Uyuz tedavisinde 10 gr. katran, 90 gr. iç yağında eritilir ve bu karışım deriye sürülür.
* Ağrıyan düşe bir miktar katran sürülür.
* Halk arasında antiseptik, antiparaziter ve ekspektoran olarak çok kullanılır.
* Modem tıpta da antiseptik, antiparaziter ve ekspektoren olarak kullanılır.

Bir pamuğa Çam katranı sürün ve bağlayın. Bu bir kerede sıvıyı boşaltacak ve kısa bir sürede açılmaya hazır olacaktır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp