Derinin Altındaki Sivilceler

Derinin Altındaki Sivilceler :

Akne ve sivilceler ergenlik çağındaki hormonal değişiklikler ile başlar ve son bulur,fakat bazılarında ise uzun süre devam eder.

Akne ve sivilceler hakkında merak ettikleriniz için makalemiz aşağıda yer almaktadır. 20 li yaşlarda cilt güçlü, pürüzsüz ve gergindir.Ama özellikle alın ile burnun ve ağzın yan taraflarında sivilce topluluklarına rastlanır.

Genç cildin tek sorunu da budur: Sebum salgıları ve hormonlar henüz düzene girmemiştir. Ölü hücreler ayda 1 kez, yerlerini yenilerine bırakmak üzere, dökülür. Dokular sağlamdır, Vücut tarafından yıkılan kolajen, kolaylıkla tekrar üretilir.

Temizlik ve nemlendirme anahtar kelimelerdir.Özellikle sivilce ve siyah noktaların fazla olduğu durumlarda, doğru sabunu kullanmaya özen gösterilmelidir. En sık yapılan hata, cildin yağını fazlasıyla alan bir ürün seçmektir.

Böyle bir durumda, sivilceler azalmak yerine artar. Çünkü, cilt yüzeyindeki nem ve yağ tabakası hızla yok olur. Kullanılan kremler, gözeneklerin fazla tıkanmasını önlemek için, hafif olmalıdır. Ayrıca, genç ciltte leke oluşmasına fırsat vermemek için, parfüm içermemelidir.

20 - 30 yaş arasında normal veya yağlı cilt yapısına sahip olanlarda da cilt kuruluğu görülebilir.
Nem eksikliğini giderecek nitelikteki kremler, cilde nüfuz ederek koruma sağlar. Ayrıca, cildin su dengesini düzelterek cildi canlandırır. Nemlendirici kremlerde bulunan bitkisel konsantrasyon, hücreler tarafından emilir. Bu da cildin en üst yüzeyi olan epiderme esneklik ve rahatlama kazandırır.

Sivilce ve akne tedavisinde anahtar kelimenin "temizlik" olduğunu belirtmiştim.
Akneli cildin görünümünü düzeltmek için ilk adım, temizliktir.

Yüzün, sabah ve akşam, sıkıştırıcı maddelerle zenginleştirilmiş, çok hassas bir nötr sabunla yıkanması gereklidir.
Temizleyici seçiminde, cildin yağını fazla almayacak bir malzeme olmasına özen göstermek çok önemlidir.
Aksi takdirde, tersine bir etki görülebilir ve yağ bezleri fazla yağ üretebilir. Cildin aşırı temizlenmesinden kaynaklanan bir tür akne de vardır.

Tedavide genel kurallara gelince .....

1 - Cilt toniğiniz çok az alkol içermeli. Antiseptik ve ağrı dindirici maddelerle zenginleştirilmiş olanları tercih edin.

2 -
Koruyucu kremler içinde en uygun olanlar, cilde mat bir görünüm veren ve çabuk uçanlar. Bunların içindeki yağlı kısım, deriyle direkt olarak temas etmiyor.

3 -
Temizlik maskeleri, cildi rahatlatan ve yağ üretimini azaltan A, E, F vitaminleri ve atkuyruğu, lavanta, adaçayı, biberiye, mercanköşk gibi bitki özleri içermelidir.

4 - Bir estetisyenin belli sıklıkta uygulayacağı derinlemesine temizlik, cildin durumunu kontrol altında tutmaya yardımcı olacaktır.

5 - Akneli cilde makyaj yaparken, özel hazırlanmış ürünler kullanmaya dikkat edilmeli. Örneğin, yağsız bir toz fondöteni kuru bir sünger yardımıyla uygulayabilirsiniz. Sivilcelerin azdığı dönemlerde pek makyaj yapmamanız daha iyi olur.

6 - Bir estetik uzmanı, akne sorununuzu 2 - 3 ayda çözebilir. Uygulanacak tedavi, kozmetik malzemelerle de takviye edilen birkaç ilacın kullanımına dayanıyor. Günümüzde, ilaçların içerdiği retin - A gibi temel aktif maddelerin oranının düşürülmesi, yan etkileri azalttığı gibi, mükemmel sonuç elde edilmekte.

Ayrıca tahrişe karşı önlem almak gerekir..

Cilt, genel olarak, havanın, çevrenin ya da kozmetiklerin etkisi yüzünden tahriş olur. Aşındırıcı ürünler (peeling) başta olmak üzere, bazı maddelerin hatalı kullanımı da cildi tahriş edebilir.

Toz, kir ve cildin uzun süre makyajlı kalması tahrişe yol açabilir. Dolayısıyla, makyajın, en geç 10 - 12 saat sonra temizlenmesi yerinde olur.
Mineral yağlar, parfüm ve alkol, hassas ya da herhangi bir rahatsızlığı olan ciltlerde tahrişe neden olabilir.
Boyalar, renk açıcı kremler ve tüy dökücüler tahriş riski en yüksek kozmetikler.
Tahrişe yol açma açısından, bitki özleri ya da doğal maddeler içeren kozmetikler, sentetik olanlardan daha güvenli değil.
Dermatolojik olarak test edilmiş kozmetiklerin cilt tarafından kabul edilmeme olasılığı daha az. Gene de, cildiniz hassassa dikkatli olun.
Kozmetik kullanırken, tahrişin çeşitli faktörlere bağlı olduğunu unutmayın.

Son olarak sivilce konusunda bazı gerçeklerden bahsedeyim..

1)
Bazı ilaçlar sivilceye yol açabilir. Sivilce ve tedavi şekliniz için en iyi bilgiyi dermatologunuz bileceğinden kullanacağınız ilaçlar onun tarafından yazılmalıdır.

2) Yapısal özellikler ve hormonal değişiklikler sivilcenin en önemli nedenleridir. Akne bedensel ve cinsel gelişmenin en yoğun yaşandığı ergenlik döneminde sık görülür.

3) Sadece bölgesel tedavi işe yaramaz. Sivilcelerin yayıldığı bölgenin tümü düzenli olarak tedavi edilmeli. Böylece enfeksiyonun yayılması önlenir.

4) Akneleri sıkmak kalıcı izlere ve lekelere neden olur. Enfeksiyonun yüzünüze dağılmasını istemiyorsanız, en doğru tavır onlara hiç dokunmamaktır.

5)
Ergenlik çağındaki erkekler, katıldıkları sportif faaliyetlerin yoğun olması nedeniyle uzun süreli ve daha çok sayıda akne oluşmasına eğilimlidirler.

6) Akne kozmetik bir rahatsızlıktır. Fiziksel sağlığınıza zarar veren bir olgu değildir. Kişisel özelliklere bağlı olarak ruhsal durumunuzu olumsuz etkileyebilir.

7) Vücudun her bölgesinde akne oluşabilir. Daha çok yüz bölgesinde çıksa da boyun, omuz, kafa derisi, kalça, kol ve bacaklarda da görülebilir.

Sivilce ve akne konusunda bazı yanlış bilinen hususlar vardır.

1-Aknenin geçici bir problem olduğu söylentisi yanlış. Sivilceler bir ecede iyileşmez; ama tedavi edilebilir. Cildin tamamen düzelmesi için zaman gerekir.

2-‘Her zamanki temizlik yöntemlerim sivilcelerin iyileşmesi için yeterli olur‘ diye düşünmeyin. Yağlı temizleyicilerden, fondötenlerden ve ilaç içeren ürünlerden uzak durun.

3-
Çikolata ve yağlı yiyeceklerin sivilce yaptığı doğru değil. Canınız ne istiyorsa yiyin; ama sağlıklı ve dengeli beslenmenin en doğrusu olduğunu unutmayın.

4-Arkadaşımda sivilce yapan gıda bende de yapabilir‘ gibi kulaktan dolma bilgilerle bazı gıdaları beslenmenizden çıkarmanız doğru değil.

5-Cildimi temiz tutarsam akne olmaz‘ diye düşünmeyin. Cildinizi sert bir şekilde sıkça temizliyorsanız sivilcelerin kötüleşmesine zemin hazırlıyorsunuz demektir.

6-‘Güneş banyosu sivilcelere iyi gelir‘ söylentisi yanlış. Düşük dozda güneş aknelere iyi gelir. Ancak doz ve süre uzadıkça cilt kalınlaşıp kuruyacağından sivilceler de artabilir.

7-Aknelerim stres yüzünden değil, stresim sivilceler yüzünden‘ diye düşünüyorsanız yanılıyorunuz. Stres doğrudan sivilceye neden olmaz, mevcut sivilceyi ağırlaştırabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp