Çocuklarda Sinüzit Tedavisi

Çocuklarda Sinüzit Tedavisi :

Çocuklarda sinüzit için çeşitli tedavi teknikleri ve yöntemler uygulanmıştır.Çocuklarda sinüzit tedavisinin bitkisel yollarla giderilmesi günümüzde yaygınlaşmıştır. Kolayca geçmeyen bir rahatsızlık olduğu için her yol deneniyor. Bazen çocuklarda sinüzit tedavisi bitkisel yollarla işe yarayabiliyor.

Çocuklarda sinüzit.

•Doktor, çocuğumun probleminin sinüzit olduğunu nasıl anlar?
•Çocuğum nasıl tedavi edilir?
•Çocuklarda sinüzit neden kronikleşir?
•Kronik çocuk sinüzitleri tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açar mı?
•Çocuk sinüzitleri tedavisinde ameliyatın yeri var mıdır?

Çocukluk çağında en sık görülen hastalık üst solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Her çocuk ortalama yılda 6 kez üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanır. Genellikle hastalığa sebep olan etmen virüslerdir. Çoğu zaman destekleyici tedavilerle kendiliğinden iyileşen üst solunum yolu enfeksiyonları bazen sinüzite çevirebilir.

Eğer üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocuğunuzun şikâyetleri 10 gün geçmesine rağmen düzelmemiş ise hastalığı sinüzite dönmüş olabilir.

Başka bir deyişle; Burun akıntısı, tıkanıklığı, ateş bulguları ile seyreden bir üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocuğunuz, aradan 10 gün geçmesine rağmen iyileşmiyorsa, özellikle gece öksürüğü, yorgunluk, sinirlilik, ağız kokusu, diş ağrısı gibi ilave şikâyetlerde eklenmiş ise sinüzit olma ihtimali yüksektir.

Böyle bir durumla karşılaştığınızda çocuğunuzu bir kulak burun boğaz doktoruna götürmeniz uygun olacaktır.

Doktor çocuğumun probleminin sinüzit olduğunu nasıl anlar?

Genellikle sizin tarif ettiğiniz şikâyetler doğrultusunda doktorunuz tanıyı koyabilir.

DİKKAT EDELİM! Çocuk sinüzitlerinin tanısında endoskopların keşfinden önce radyolojik incelemeler sıklıkla kullanılırdı. Bugün tanı için düz filmlere ihtiyaç kalmamıştır. Aynı zaman da bu tür filmler çekilirken çocuğunuz gereksiz yere radyasyon alacaktır. Mutlaka sinüsleri radyolojik olarak görmek gerekirse başvurulacak görüntüleme yöntemi Bilgisayarlı Sinüs Tomografisi olmalıdır. Ancak tomografi bile çocuklarda yerli yersiz kullanılmamalıdır.

Çocuğum nasıl tedavi edilir?

Antibiyotik öncelikli tedaviyi oluşturur. Bunun yanında yardımcı ilaçlar da kullanmak gerekebilir. Doktorunuzun önerileri doğrultusunda şikâyetler geçinceye kadar ilaçların düzenli kullanımı çok önemlidir. Bazen düzenli ilaç tedavisine rağmen çocuk sinüzitleri iyileşmeyebilir veya sıkça tekrarlayabilir. Bu durumda KRONİK SİNÜZİT‘den söz edilir.

Çocuklarda sinüzit neden kronikleşir?

• Alerjik bünyeye sahip olma,

• Büyük geniz eti,

• Kirli hava,

• Pasif sigara içimi,

• Burun orta bölmesinde eğiklik olması,

• Burun polipleri,

• Bağışıklık sistemi yetersizliği,

• Kistik fibroz gibi bazı sistemik rahatsızlıklar varsa çocuk sinüzitleri kronikleşebilir.

Kronik çocuk sinüzitleri tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açar mı?

Komşuluk nedeni ile sinüslerdeki enfeksiyonlar göze ve beyne yayılabilir. Göz veya beyin apsesine, menenjite yol açabilir.

Çocuk sinüzitleri tedavisinde ameliyatın yeri var mıdır?

İyileşmeyen çocukluk çağı sinüzitlerinde geniz eti büyümesi önemli bir faktördür. Böyle bir durum tespit edildiğinde geniz etini ameliyatla almak muhakkak gereklidir.

Bunun dışında;

Çocuk sinüzitlerinde sinüslere yönelik ameliyat ancak çok özel durumlarda yapılır. (Endoskopik Sinüs Cerrahisi)

1) Sinüzit istenmeyen durum yapmış ise (göz etrafı apse oluşmuş ise vb)

2) İlaç tedavisine dirençli, gerekli tüm koruyucu önlemler alınmasına rağmen iyileşmeyen vakalarda.

Bu durumlarda yapılacak cerrahiler oldukça sınırlı tutulmalıdır. Radikal cerrahilerden sakınılmalıdır.



Yorumlar

  • Zel*** Bat***
    7 yıl önce
    çocugum sinüzit oluy bir hafta sonrada hemen bogaz intahabı oluy antibiyotikler işe yaramıy iyne yemeyince iyileşmiy iki ayda bir bu hastalıgı yaşıy ne yapmam lazım
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      • Mikrop kırıcı, iltihap giderici, antioksidan, immün sistemini uyarıcı ve antikanserojenik etkilere sahiptir. Bioflavonoidler bakımından zengindir • Bağışıklık sistemini destekler . Anti alerjık bileşenlerden oluşur Propolisin düzenli olarak kullanımının sindirim ve dolaşım sisteminde ve de tüm vücuttaki patojenlere karşı etkin bir koruma sağladığı tespit edilmiştir • Antioksidatif etki açısından propolis diğer arı ürünleri arasında en yüksek etkiye sahiptir. İncelemek için linki tıklayınız.Yada daha detaylı bilgi için bilgi hattımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz. Bilgi hattı:0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp