Çocuklarda Anestezi

Çocuklarda Anestezi

Çocuklarda Anestezi hakkında merak edilenler;

Çocuklarda anestezi uygulaması hakkında... Çocuklarda işitme testi, çocuklarda motor gelişimi, anestezi ve çocuklarda pnömoni hakkında tüm merak ettikleriniz ve bitkisel tedavi yöntemleri bu makalemizde yer almaktadır.

Çocuk anestezisinde anestezistin bu konuda özel tecrübesinin olması çok önemlidir.Bebeğe yaklaşım, iyi bir ilaç doz ayarı, ısısının kontrolü, sıvısının ayarlanması, ağrı duygusunu hiç yaşamamasının sağlanması anne kucağındaki sıcaklığı hissettirerek uyandırmak iyi bir pediatrik anestezinin olmazsa olmaz kurallarıdır.
Bebeğin veya çocuğun önceden muayene edilip ailesinden hikayesinin alınması çok önemlidir. Bu sayede aile ile tanışılır ve ailenin endişeleri giderilmeye çalışılır.

Çocuklar daha önceden görülüp muayene oldukları halde ameliyat sabahı tekrar değerlendirilmeleri çok önemlidir. Çocuklarda bir gecede üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri gelişebilir.Bir gün önce son derece sağlıklı gözüken bebeğimiz ameliyat sabahı ateşli,burnu tıkalı, halsiz bir görünümde olabilir.
Anestezi uygularken çocuklarda daha çok akciğerlerden kana karışan uyutucu gazlar kullandığımız için üst solunum yollarının hastalıkları ameliyatı ertelememize neden olabilir.

Çocuklarda iğne korkusu doğal olarak hastane ve doktorlara karşı korku ve panik atağa varan durumlara neden olabilmektedir. Bu nedenle hasta odasında premedikasyon dediğimiz 1-2 yudum meyva suyu ile içirdiğimiz ilaç sayesinde çoçuklarımız yarı uyur halde ameliyathaneye gelmektedir.

Çocuklarda ameliyat öncesi 4-6 saatlik açlık süresi kesin gereklidir. Anestezi sırasında kusarsa, mide dolu ise, bu mide içeriği akciğerlere kaçabilir. İstenmeyen bir durumdur ve ciddi akciğer enfeksiyonuna yol açabilir. Mutlaka 4-6 saat aç kalmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp