Cilt Ütüleme

Cilt Ütüleme : Ameliyatsız yüz germe ile ilgili her geçen gün yeni uygulamalar karşımıza çıkıyor. Bu teknolojilerin hepsi yüzdeki elastikiyet kayıplarını engellemek için üretiliyor. Peki her yöntem bizim için uygun mu? Bütün bu teknolojik yenilikleri gözümüz kapalı alıp en değerli uzuvlarımızdan biri olan yüzümüze uygulatmalıyız?

En çok gündemde yöntemlerden biri farklı marka ve modelleri olan ve cilt ütüleme yöntemleri olarak da bilinen 'radyo frekans' uygulamalarıdır. Radyofrekans uygulamalarına son dönemde fraksiyonel cihazların eklenmesi ile yeniden kliniklerde uygulamalar hız kazanmıştır. Radyo frekans uygulamaları farklı tiplerde de olsa cilt ve cilt altını ısıtarak cildin kollajen sentezlemesini amaçlar. Kollajen sentezletmek için ısı çok iyi bir yöntemdir. Ancak yüksek ve uzun süreli ısıtmalar sonrası yüzünüzün yağ tabakasını eritebilir. Bu sorunu yaşayan ileriki yaşamlarında hastalar yüzlerine düzenli ve devamlı dolgu yaptırmak zorunda kalabilirler.

Lazerler de yüksek enerji üreterek ısıyı hedef dokularda oluşturabilmektedir. Artık çok sık uygulanan bir çok lazer ışını ile istenilen sonuca ulaşılabilir. Lazerler ile de yüksek doz uygulamalarında radyofrekans gibi yüzün yağlanmasını bozarak dolgulara ihtiyaç oluşturabilir. Lazerler deri üzerinde istenilen sonuçları vermekte ancak kimi zaman yeterince derine inemeyebilmektedir.

Ultrason yöntemi ile derinin derin tabakalarına inerek orada enerji oluşturabilmek mümkündür.Bu şekilde derinin yaygın ısıtılması gerekmediği için yağ volümünde herhangi bir kayıp olma ihtimali de bertaraf edilebilir. Derinin kaslara tutunduğu yerde oluşturulan enerji ile yüz hem küçülür hem de sıkılaşır. Ameliyatsız yüz germe işlemlerinde daha çok tercih edilen bu istediğimiz sonuçlara ulaşırken istenmeyen yan etkilerden arındırılmış bir teknoloji olarak kullanılmaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp