Bitkisel Diş Beyazlatma Yöntemleri

Bitkisel Diş Beyazlatma Yöntemleri

Bitksel diş beyazlatma yöntemleri,diş beyazlatmak için önerilen bitkisel çözüm yolları hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır. Bitksel diş beyazlatma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki makalemizi okuyarak bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kalıtımsal etkenlerle beraber çay, kahve, sigara, beslenme alışkanlığı, yaşlılık gibi durumlardan dolayı insanın dişlerinin rengi değişiklik gösterebilir.

Diş beyazlatma rengini kaybeden, sararan dişlerin klinikte veya evde farklı tekniklerle beyazlatılması işlemidir. Diş üstünde oluşan lekeler temizlikle çıkarılabilir. Dişin rengini kaybetmesi kirlenmeden daha farklı bir durumdur.

Bitkisel diş beyazlatma için çilek gibi bitkiler kullanılabilir. (Çilek alerjisi olanlara önerilmez.)

Sigara, kahve, çay gibi nedenlerden ötürü sararan dişlerinizi beyazlatmak istiyorsanız çilek macunu imdadınıza yetişiyor. Büyük ve olgun bir çileği çatalla ezin. Diş fırçasının üzerine ezilmiş çileği sürün. Dişlerinizi 2 dakika boyunca fırçalayın. Her gün 2 kez bu işlemi yaptığınızda 1 hafta sonunda farkedilir ve sağlıklı bir beyazlık olduğunu göreceksiniz.

Çilek, malik asit adı verilen, diş beyazlatıcılarında kullanılan doğal bir kimyasal içerdiği biliniyor. Ancak bunun yanında çilek doğal meyve şekeri (fruktoz) içerdiğinden çilek yedikten sonra veya fırçaladıktan sonra dişlerinizi muhakkak diş macunu ile fırçalamanız gerektiğini unutmayınız.

Dişleri beyazlatabilmek için kurutulan adaçayı toz haline getirilerek ağız ve diş temizliğinde kullanıldığı zaman dişleri beyazlatır ve sağlam dişlerin oluşmasına katkı yapar. Karbonat gibi ürünler de dişlere beyazlık kazandırır. Ancak dişlerde aşınma yapabileceği için bu işlemden kaçınmanızda yarar var.

Diğer Yollar ise ;

1 Çay kaşığı karbonat, yarım limon suyu ve 2 damla zeytinyağını bir kase içinde karıştırın. Daha sonra diş fırçasını bu karışımın içerisine batırın ve dişlerinizi fırçalayın. Bunun haricinde düzenli olarak size uygun diş macunu ve diş fırçasını seçerek beyaz dişler için dişlerin fırçalamayı ihmal etmeyin.

Uyarı: Dişlerinizi beyazlaması için öncelikle diş doktorunuza danışmanız diş etinize zarar verebilecek ve karbonat gibi diş minesini aşındırıcı maddeleri alışkanlık haline getirmeyiniz. Beyaz dişler için öncelikle diş renginizi etkileyen çay, kahve, sigara ve beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmelisiniz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp