Bel Fıtığı Korse

Bel Fıtığı Korse hakkında bilgiler: Dışarıdan gelecek herhangi bir darbeden zarar görmemek için beli düzgün tutmaya yarayan, belde koruma sağlayan bel korsesi hakkında bilgiler bu makalede yer almaktadır.

Konservatif Tedavi Yöntemleri


Yatak istirahatı: 4-7 gün ortopedik bir yatakta dizler hafif karına doğru çekik şekilde yatak istirahatı idealdir.Uzun süre yatmak kasları zayıflatır, iyileşme süresini geciktirebilir.Medikal tedavi: Ağrı kesiciler ağrıyı azaltır. Antienflamatuar İlaçlar; belde enflamasyonu önleyerek ödemi çözer ve ağrıyı keser.

Kas Gevşetici İlaçlar; Kas spazmını çözer, sinir iritasyonunu azaltır. Anti-depresanlar: Bel ağrısı tedavisinde ilk tedavi seçeneği değildir. Mutlaka kronik dönemde ve doktor denetiminde kullanılmalıdır.

Fizik tedavi: Bel ağrısında ilk 48 saatte soğuk uygulaması ödemi azaltırken, geç dönemde sıcak uygulaması kas spazmını ve oluşmuş ödemi çözer.

Masaj, Hidroterapi (su tedavisi), Ultrason, Elektrikli Sinir Dalgaları (TENS) diğer tedavi yöntemleri olup mutlaka uzman kişilerce uygulanmalıdır.

Bel Kuşakları ve Korseler: Takılan bel kuşakları hatırlatıcı olması sebebiyle bel hareketlerinin daha dikkatli yapıldığı kesindir.

Ayrıca beli sıcak tutar. Korse uygulaması genel olarak psikolojik destek ve ameliyat sonrası iyileşme evresinde kullanılması dışında önerilmemektedir. Korse uygulaması vücudun doğal korsesi olan kasları güçsüzleştirmekte, bu da iyileşmeyi geciktirmektedir.

Bel Egzersizleri:

Egzersizler; bel ve omurganın zayıf kaslarını güçlendirir. Mekanik yüklenmeyi azaltarak, hareket kabiliyetini arttırır. Yanlış postürü ve duruşu düzeltir. Ağrıyı azaltır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp