Bağırsak Kurt Ve Solucanları

Bağırsak Kurt Ve Solucanları: Bağırsak solucanları, insan vücudunda asalak olarak yaşarlar. Bunlara bağırsak kurtları (parazit)da denir. Genellikle 5 grupta toplanırlar. Yuvarlak kurtlar, Kıl kurtları, Kamçı kurtları, Kancalı kurtlar, Şerit

Şeritler: İnsan bağırsağında yaşayan şeritler metrelerce uzunluğa ulaşabilirler. Bu asalaklar insan bedenine yalnızca çiğ sığır eti yenildiğinde ulaşabilirler. Bu gerçeği anlayabilmek için, şeritlerin oluşum evresini bilmek gerekir. Bağırsaklarında şerit olan bir insanın dışkısında dişi ve erkek şerit yumurtaları bulunur. Bu dışkılar gübre olarak yeşil alanlara ulaştığında, bu yumurtalar oralarda otlayan sığırların bedenine ulaşır ve böylece hayvanların kas yapısında şerit embriyonları oluşur. Daha sonra bu embriyonlar, yeterince pişirilmemiş sığır etinin içinde yeniden insan bağırsağına ulaşırlar.

Embriyon, topluiğne başı büyüklüğündeki kafasıyla bağırsak duvarına kenetlenir ve konuğu olduğu ev sahibinin besinlerini emmeye başlar. Bu durumdaki kişide pek çok rahatsızlıklar oluşur: Düzensiz dışkılama, iştahsızlık, halsizlik ve kansızlık. İçinde yumurtaların bulunduğu şeridin bedeninden zaman zaman kopan bölümler dışkıyla birlikte yeniden dış dünyaya ulaşırlar. Oluşum evresi böylece yeniden başlar.

Solucan: Yer solucanını andıran, 15-40cm uzunluğundaki bağırsak solucanları, üzerinde solucan yumurtaları bulunan sebze ve meyvelerin iyice yıkanmadan yenmesiyle bağırsaklara ulaşırlar. Karın ağrısı, kusma, bazı özel durumlarda bağırsak tıkanması veya sarılık gibi rahatsızlıklara yol açabilirler. Bağırsak solucanlarından kurtulmak için, bir bağırsak kürü kaçınılmazdır.

İğne solucanı: İğne solucanları insanın ince bağırsağında yaşarlar. Anüs çevresinde biriken iğne solucanı yumurtaları herhangi bir yolla ağza ulaşırlarsa, yeni bir enfeksiyon oluşabilir. Özellikle bu nedenle, her dışkılamanın ardından anüsün iyice yıkanarak temizlenmesine ve yemeklerden önce ellerin sabunla iyice yıkanmasına özen göstermek gerekir.

Faydalı olan bitkiler

Hamile olanlara yasaktır. Çocuklarda yaşına göre azaltarak verin.

*10 çorba kaşığı (100 gram) soyulmuş kabak çekirdeği, 5 çorba kaşığı (50 gram) kakao ile karıştırılır. Üzerine azar azar soğuk su dökülerek, macun haline gelinceye kadar karıştırılır. Macun haline geldikten sonra, 20 eşit parçaya bölünür. Her bir parça, pudra şekerine bulunarak hap yapılır. Bir gün öne, hiç bir şey yenmez. Ertesi sabah, aç karına 2 tatlı kaşığı Hintyağı içilir. Sonra onar dakika ara ile haplar yutulur. Çok etkili bir terkiptir.

*Sabah aç karnına yarım kilogram iyice yıkanmış çilek yenir. Öğleye kadar başka hiçbir şey yenmez. Kurtlar dökülene kadar devam edilir.

*Nohut 24 saat sirkede bırakılır. Aç karnına 5-6 adet yenir. Öğleye kadar yemek yenmez. Kurtlarıda düşürür.

* Kabak çekirdeği kabuklaları soyularak en az 400 gr yenir. Ardından yaklaşık 1 saat sonra 1 tatlı kaşığı hintyağı içilerek felç olmuş parazitlerin dışarı atılması sağlanır. Kabak çekirdeği bilhassa şeritlerde etkilidir.

* 1 lt suya 3 tutam pelinotu konur kaynatılır süzülür. Günde 2 kere 1 kahve fincanı içilir. Hamilelere yasaktır.

*1 tane limon, soğuk su ile yıkandıktan sonra soyulmadan ezilir. Üzerine, 1 çorba kaşığı süzme bal ile 1 tatlı kaşığı su konur. 2 saat beklenir. Yarısı sabah yarısı akşam içilir

* 250 gram havuç, soğuk su ile yıkandıktan sonra, rendelenir. Sabaha aç karna hepsi yenir. Üzerine başka bir şey yenmez.

* 1 kaba 1 litre süt konur. Üzerine, 1 baş doğranmış sarımsak ilave edilir. Bu kap, kendisinden daha geniş bir kabın içene konur ve dıştakı kaba su konur. (Banmeri usulu)Sonra ateşin üzerine konur ve süt kaynağıncaya kadar ısıtılır. Süt kaynadıktan sonra 10 dakika daha aynı işelem devam edilir. Bu şekilde hazırlanan karışım, 3 çeşit parçaya bölünür. Sabah, öğle ve akşam aç karna, 1 çorba kaşığı içilir. Üzerine hiçbir şey yenmez.

* Solucanotu: Kurutulmuş solucanotu (10 gr) pekmez veya bal ile karıştırılarak yenir. 3 gün sonra yine tekrarlanır. Daha çok kıl kurdu için daha etkilidir.

*Aç karna, soğuk suda yıkanmış 1 tutan yaş nane yenir, üzerine 3 bardak üzüm hoşafı içilir.

* 4 bardak suya 1 avuç Nar kabuğu konur, kaynatılır aç karnına 1 fincan içilir. Kurtlar dökülene kadar devam edilir.

* Eğreltiotu: 1 litre kaynatılmış suya 2 tutam eğrelti otu atılır 2-3 dakika kaynatılır. Demlendirilir ve süzülür. Günde 2 fincan içilir. Şeritler üzerindede etkilidir.

* Sarımsak ezilir bal ile macun yapılır. 1 çay kaşığı aç karnına yenir.

* Sabah aç karnına 1 çorba kaşığı süzme bal yenir. 2 saat bir şey yenmez tekrar 1 çorba kaşığı bal yenir. 2 saat hiç bir şey yenmez. 2 saat sonra 1 kahve fincanı hintyağı içilir. 2 saat sonra hafif şeyler yenir.

* Ceviz, ısırganotu tohumu dövülerek aç karnına birer kaşık yutulur.

*2 tane elmanın çekirdekleri çıkartılır. Havanda dövülür. Sabah aç karınına bir bardak su ile içilir.

*Ayısarımsağı bitkisinin taze olarak soğanı ve yeşil yaprakları doğranarak şişeye (cam bir kavanoza)doldurulur. Üzerine şişenin ağzına kadar konyak eklenir. İki hafta güneşte veya ılık bir yerde bekletilir. Sabahları aç karnına bir bardak suyun içine 15 damla damlatılır içilir.

*Lahananın taze suyu sıkılır aç karnına 1 çorba kaşığı içilir 3 saat bir şey yenmez

* Pelinotu, papatya, sinamiki hepsi eşit miktarda karıştırılır. Bir fincan kaynatılmış suya 2 çay kaşığı atılır. 10 dakika demlenir. Her gece 1 fincan içilir.

* Kekik 1 su bardağı kaynar suya atılır. 2-3 dakika kaynatılır. 5 dakika demlendirilir. Aç karnına günde 3 kere içilir.

* 1 çay kaşığı Anason dövülür. Kuru incirin içine konarak sabahleyin aç karnına yenir. Üzerine üzüm hoşafı içilir.

* Çiğ, Havuç, Pancar, Lahana suyu, Sarımsak, Soğan, Kara Turp sabahları aç karnına yenmesi, öz suyunun içilmesi faydaları olur.

* Kabak çekirdeği; bağırsak kurtlarını düşürücü, zehirli olmayan önemli bir tedavi maddesidir. Büyüklerin 700 gram, küçüklerin ise 400 gram kabak çekirdeğini aç karnına yemeleri gerekmektedir. Ayrıca; çekirdekleri yedikten 2-3 saat sonra 1 çay bardağı Hint yağı içmek, istenen sonuç açısından etkilidir.

* Lahana çiğ olarak yenildiğinde sindirim sistemi rahatsızlıklarına, bağırsak tıkanıklığına, bağırsak tembelliğine ve bağırsak kurtlarına iyi geliyor.

* Nar kabuğu, bağırsak kurtları ve solucanları düşürücü etki yapar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp