Bademcik Enfeksiyonu

Bademcik Enfeksiyonu günümüzde çocuklarda pek çok görülmesi ile birlikte çok ciddi hastalıklara zemin hazırlar. Tedavisi mümkün olan bademcik enfeksiyonunun, Çok ağır ve sık tekrarlanıyorsa kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyebilir ve Bademcik ameliyatına gerek duyulur.

Boğaz ağrısı ve yüksek ateş

Boğaz ağrısı ve yüksek ateş ile karakterize olan bademcik enfeksiyonunun ciddiye alınmasını önerilir. Bademcik enfeksiyonu şiddetli olması ve yılda 4-5 defa veya daha fazla tekrarlaması durumunda vücutta ağır hasarlar bırakabilir.

Çocukların bedenen gelişmeleri üzerinde olumsuz etki yapan bademcik enfeksiyonu ile beraber sık kullanılan antibiyotikler de bağışıklık sistemini bozan bir etki yapar.

Ateşin yüksek olması sebebiyle görülen havaleler kalıcı olabilir.

En korkulan ise ateşli romatizma yoluyla kalp kapak bozukluklarına sebep olmasıdır.

Vücudun savunma sistemine dahil olan bademciklerin, yılda 4 - 5 defa iltihap geçirdikleri zaman büyük oranda fonksiyonunu kaybettiğini ve enfeksiyon kaynağı durumuna geldiğini

Kulak ve sinüslerin boşalımını bozarak tekrarlayan, sinüzitlere ve orta kulak iltihaplarına yol açar. Kronik vakalarda, orta kulakta koyu kıvamda sıvı birikmesi oluşur.

Bu da işitme azlığına neden olur. Ayrıca üst solunum yolu enfeksiyonu ve baş ağrısına neden olur.

Ender de olsa bazı çocuklarda, tekrarlayan bademcik enfeksiyonları akut kalp romatizması ve böbrek iltihaplanmalarına zemin hazırlayabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp