azosperm hakkındaki tüm sorular

Azosperm Tedavisi

Menisinde sperm hücresi olmayan İnfertilite yani kısırlık nedeniyle tedaviye alınan erkeklerde her zaman bir neden ortaya konamamaktadır. Bu hastalarda tedavide testisten sperm elde edilmesi yöntemleri önemli bir tedavi seçeneğini oluşturmaktadır.


Azospermi hastalarımıza uyguladığımız testisten sperm elde ederek hastanın eşine TÜP BEBEK-mikroenjeksiyon uygulanmasının sonuçlarını veriyorum.

YÖNTEM


Nonobstrüktif, TIKANIKLIK NEDENLİ OLMAYAN AZOSPERMİ hastaları tedavi ettiğimiz AZOSPERMİ hastalarıdır.

Muayene ve ön tetkiklerle tanısı tıkanıklık, obstruksiyon olan erkekler zaten bu tıkanıklık sorunu nedeniyle ameliyat edilerek düzeltildi ve menisinde sperm görülen bu erkeklere normal yoldan gebelik beklentisi oluştuğu için tedaviye başlanmadan önce süre verildi.

Her tüp bebek merkezinde uygulanabilen standart Konvansiyonel TESE yöntemi ve sonucu negatif yani sperm bulunamamış vakalarda özellikle Mikrodiseksiyon-TESE MİKROTESE yöntemi öncelikle seçilerek, testisten sperm eldesi ameliyatları uygulandı.

İnceleme öncelikle tek taraflı olarak spermatozoa bulunan testis odağından sağlandı. Spermatozoa yokluğunda mikrodiseksiyon ile spermatozoa aranması, bilateral, her iki tarafta tüm testisin incelenmesi ile ameliyatlar tamamlandı. Ameliyat süresi 45 dk ile 2 saat arasında olup, 2 saat sonrasında hastalar yürüyerek evine taburcu olabilir hale geldi (Outpatient - Surgery)

Dokular stereo mikroskop altında mekanik teknikle ayrıştırıldı ve inversiyon mikroskobu ile spermatozoa varlığı araştırıldı. Spermatozoa elde edilemeyen olgularda aynı zamanda patolojik inceleme yapmak amacıyla doku örneği alındı. Spermatozoa eldesi mükerrer müdahaleye uygun olmayan, sperm fonksiyonları uygun vakalarda ek olarak kryoprezervasyon, dondurarak saklama işlemi uygulandı. Bu işlemin gebelik sonuçlarını etkilemediği, taze ya da donmuş sperm örneğiyle mikroenjeksiyon gebelik sonuçlarının tüm dünyada, bilimsel yayınlarda olduğu gibi aynı başarıda olduğu görüldü

AMELİYAT SONUÇLARI - GEBELİKLER 1. UYGULAMA SONUÇLARI

Azospermi olan 473 hastamızdan 345 (%73) vakada spermatozoa elde edilmiştir. Bu hastaların eşlerine mikroenjeksiyon TÜP BEBEK uygulamaları kendi eşlerinin sağlıklı sperm hücreleri ile yapılabilmiştir.

Böylece daha önce çocuk sahibi olamayacağı söylenen 100 kadından 18'i ilk uygulamalarında eve bebekle dönebilmiştir. Diğerleride tedavilerine kendi eşlerinin sperm hücreleri ile devam edebilmekte tüp bebek uygulamalarını yaptırabilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp