ayaklarda ödem nasıl geçer

Ayaklarda Ödem

Ayaklarda Ödem hakkında bilgiler.

Vücutta Sıvı birikmesi olan ödem, Türkiye'de yaygın olarak karşılaşılan bir sorun. Göz kapaklarında, ellerde ve ayaklarda görülen şişme, genellikle ciddi bir hastalığın habercisi olan ödemin esas belirtisi.Ayaklarda ödem hakkında bilgi için aşağıdaki makalemize bakabilirsiniz.

ödemi önlemek için Su için | 515 sağlıkdiyadinnet.com
Şuan Sitede 7654 Kişi Var

Mesaj Panosu
Hikayeler
Oyun Hileleri
Şarkı Sözleri
Kişisel
İletişim
RSS

ANA SAYFA
SAĞLIK BİLGİSİ
BAYANLARA ÖZEL
YARARLI BİLGİLER
VİDEOLAR
RÜYA TABİRLERİ

ödemi önlemek için Su için
ödemi önlemek için Su için
Diyadinnet.Com > Sağlık Bilgisi > ödemi önlemek için Su için
ödemi önlemek için Su için

Vücutta Sıvı birikmesi olan ödem, Türkiye'de yaygın olarak karşılaşılan bir sorun. Göz kapaklarında, ellerde ve ayaklarda görülen şişme, genellikle ciddi bir hastalığın habercisi olan ödemin esas belirtisi.

Ödem, vücuda sürekli yeni Su girişi olmadığı zamanlarda vücudun kendini koruma mekanizması olarak ortaya çıkıyor ve ilk alınan Suyun bir kısmı vücudun belirli bölgelerinde toplanıyor. Bu da vücutta özellikle ayaklarda, bacaklarda ve ellerde şişliklerin oluşmasına neden oluyor. Ancak düzenli ve yeterli miktarda su girişi olduğunda vücut su toplama mekanizmasına ihtiyaç duymayacağı için ödem riski en aza iniyor.

Bu hastalığın yaygın olarak görüldüğü kişiler, dağ sporlarıyla ilgilenenler. Bunun nedeni yüksek irtifada su ve Sodyum tutma mekanizması harekete geçen vücutta toplam sıvı miktarının artması. Bu durumda öncelikle fazla Tuz alımından kaçınmak gerekli.

Böbrek, karaciğer ve kalp hastalıklarının yanı sıra, damar tıkanmaları ve hormonal hastalıklar vücutta ödem oluşmasına yol açabiliyor. Bu nedenle ödemli kişilerde öncelikle bu belirtilen hastalıkların olup olmadığının araştırılması gerekiyor. İdiyopatik ödemde ise vücutta su birikmesinin belirli bir nedeni bulunmuyor. Bu tür ödem genellikle orta yaşlı bayanlarda görülürken, gerginlik, fazla kilo, karbonhidrat tüketimi ve bol Tuzlu diyet gibi nedenlerin yol açtığı düşünülüyor.

İdiyopatik ödem aslında korkulacak bir hastalık değil. Vücudundaki şişliklerden rahatsız olan hasta, kendisinde ciddi bir hastalık olduğunu düşündüğünden gerginlik yaşıyor.

TEDAVİNİN İLK ŞARTI TUZ KISITLAMASI
Ödem tedavisine başlamadan önce, ödeme yol açan hastalık araştırılarak, tedavi altta yatan hastalığa göre planlanıyor. Ödemli hastaların önemli bir kısmında tedavinin ilk şartı ise tuz kısıtlaması. İdrar söktürücü ilaçlar şişlikleri azaltabilir ancak bu ilaçlar kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalı.

yemeklerde alınan ekstra tuz vücutta su tutulmasına neden olduğundan tedavi süresince yemeklere tuz eklenmemesi ve tuz tüketiminin mümkün olduğunca azaltılması gerekiyor.

Cilt yüzeyine yakın pek çok kılcal kan damarı, deri Altına sürekli su ve Protein sızdırır. Bu Sıvının cilt Altından toplanması ise lenf kanallarının görevi. Protein ve Su, dokular arasında biriktiği takdirde erek ödem oluşmasına neden oluyor. Ödem, lenf kanallarının yetersiz olduğu durumlarda, lenf kanallarını tıkanması veya tahribatında veya farklı bir hastalık sonucu meydana gelebilir. "Lenfödem" ödem olarak adlandırılan bu rahatsızlık, genellikle bacaklar ve kollarda görülse de, bedenin herhangi bir bölgesinde de oluşabilir. Kol veya bacakta ödem oluşumu, sıkılık hissi, ağırlık ve ağrıdan dolayı çok rahatsız edecek boyutlara ulaşabilir. Yüzeysel dokudaysa halk arasında selülit olarak isimlendirilen infeksiyon oluşumuna neden olur. Rahatsızlık uzun sürede tedavi edilemezse, kol veya bacakta katılaşma ile hareketsizliğe yol açar.

Lenf kanallarında meydana gelen hasarın onarılamadığı durumlarda, lenf ödem sadece kontrol altına alınır. Tedavinin amacı lenf sıvısının akışını ve ödem oluşan bölgenin uzun süreli kontrolünü sağlamaktır. Bu amaçla gerçekleştirilen tedavi, cilt bakımı, elastik manşet ve çorap kullanımı, egzersiz ve masajdan oluşur. Tedavisi oldukça zaman alan rahatsızlık süresince yapılan uygulamalar, ödemin nedenini ortadan kaldırmadığı için ödem oluşumunun tekrarlanma ihtimali yüksek.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp