Ayak Tabanında Nasır

Ayak Tabanında Nasır :

Nasır en sık, ayakta 5 parmak( en küçük parmak) dış yüzünde, parmak üstlerinde, ayak tabanındakemik çıkıntıları (metatars) üzerinde ve topukta görülür.

Yumuşak nasır ayakta en sık 4-5 parmak arasında görülür.

Nasır nedenleri:

Ayağı sıkan ayakkabı giymek

Ayak ve parmaklardaki ortopedik yapı bozuklukları

Ayaktaki kemiklerde kemik çıkıntıları

Yüksek topuklu ve sivri ayakkabıların ayak derisine basınç yapması

Nasırlar son derece ağrılı olabilir. Günlük yaşam ve iş hayatında yürümede engeller çıkarabilir. Ayrıca şeker hastalarında, dolaşım bozukluğu olanlar ve yaşlılarda mikrop kaparak derin yaralar oluşabilir. Bu yüzden dikkatli olunmalıdır.Siğiller nasırla karışabilir. Elde ve ayakta çok sayıda nasırımsı oluşumlar siğil olabilir. Siğiller bulaşıcıdır. Bu yüzden bir cilt doktoruna danışılmalıdır.

Nasır Tedavisi:

  • Nasır tedavilerinde en önemlisi nedeni ortadan kaldırmaktır.
  • Uygun ve rahat ayakkabılar giyilmelidir.
  • Ayak tabanlıkları ve yastıkçıkları, nasır koruyucu halka ve örtüler, parmak ayıracı kullanmak faydalı olabilir.
  • Banyolarda nasır alanı nasır törpüsüyle veya ponza taşıyla törpülenmeli, banyo sonrası yumuşatıcı krem ve yağlar kullanılmalıdır.
  • Nasır gidermek için salisilik asit ve laktik asit içerten losyon ve flasterler kullanılabilir.
  • Çok ağrılı nasılarda ve bu önlemler yeterli olmadığında doktora başvurulmalıdır.
  • Ortopedik bir problem varsa düzeltilmelidir.

NASIR BİTKİSEL TEDAVİ

Nasırlar, kendisi küçük ama acısı büyük sorunlar.. Genellikle hatalı ayakkabı seçimi, kan dolaşımı yetersizliği nedeni ile oluşurlar. Ayak tabanları, topuklar, parmaklar ve parmak eklemlerinde sıkça görülürler. Yüzeysel olanlar nispeten daha az acı verse de içe ya da dışa bir piramit şeklinde büyüyen bu doku bozuklukları hayatı zindan edebilir.

Nasırların tedavisinde beslenme yönteminin pek etkisi olmamakla birlikte dolaşımı bozacak ve tansiyonu arttıracak gıda alınmaması, vitamin ve minerallerin ihmal edilmeyerek bol sebze ve meyve yenilmesi önerilir. Nasırların hayati tehlike oluşturması söz konusu değildir. Ancak verdiği acı dayanılmazdır. Tabi şeker hastalarında durum biraz değişiktir.

Kan dolaşımının bozulması ciltte yaralara neden olabilir ve şeker hastalarında cildin kendini yenileme süreci çok yavaş işler. Bir şeker hastalığı hastası, bazı problemleri karşılayacaktı, eğer onların eli veya ayaklarında mısır yüzeyleriyse. Kanın dolaşımı, daha çok probleme hangisinin sebep olduğu daha azdır. Orada, kaçınmış olabilen güçlüklerin şansları olabilir.

Aspirine alerjisi olmayanlar 5 tableti ezerek yarım çay kaşığı su ve 3-4 damla limon suyu ile hamur yaparak nasıra bağlar ve bir kumaş ile iyice sarılır. 15 dakika sonra açılarak ponza ile hafifçe ovulur ve yıkanır. Nasırlar kesinlikle kesilmemelidir. Özellikle şeker hastası iseniz bu çok acı verici sonuçlara neden olabilir.

Endikasyonları: Antiseptik etkilidir. Ayak sertleşmiş derileri ve nasırlarının yumuşamasında etkilidir. Yakı tipi müstahzarlarda uygulama sırasında nasırlı bölge terli ve ıslak olmamalıdır. Gece yatarken flasterin düşmemesine dikkat edilmelidir. Flaster nasır üzerinde kaldığı sürece banyo yapılmamalıdır.

Kontrendikasyonları: Solüsyon müstahzarlar ağız, göz ve nasırlı bölge dışındaki bölgelere değdirilmemelidir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Terkibi itibariyle en sert ve eskimiş nasırları dahi kökünden çıkaran DİLAN NASIR İLACI, müessir olduğu derecede kalaylıkla kullanacağınız bir ilaçtır.

ENDİKASYONLARI

Nasırlı ayağı, sıcak su içinde bir müddet (20-30 dakika) tutarak iyice yumuşatınız. Ayağı bez ile kurulayınız, ilacı nasırlı kısma baget veya fırça ile BOLCA SÜRÜNÜZ ve ilacın donmasını (5-6 dakika bekleyiniz; nasır üzerindeki ilaçlı satıh ince ise, 1-2 defa daha sürerek nasır üzerinde kalınca bir ilaçlı tabaka oluşturunuz. Nasır üzerindeki donan ilaçlı tabaka DÜŞÜRÜLMEDEN EN AZ 24 Saat kalmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp