alkol bağımlılığı sebepleri

Keyif maddesi olanalkol, esasında bir cins şekerdir. Sekerli maddelerin fermantasyonu ile elde edilir. Yüksek kalori taşır. Dünyada yaygın şekilde kullanılan alkol, beslenmeden ziyade bir keyif maddesi olarak kullanılır Alkolün beyindeki tesiri, alındığı miktara bağlıdır Az miktarda neşe verir, orta derecede sarhoşluk yapar ve iradeyi azaltır Cok , miktarda alkol insanı komaya sokar.

Tıpta alkol değerli bir dezenfektan (mikropları öldürücü) madde olarak kullanılır Bazı hastalıklarda da, gıda olarak verilir.İçki olarak kullanılan alkolün cinsi “Etil alkoldür.,, Ayrıca bu alkolün içinde, içkinin kalitesine göre “Metil alkol,, vardır Bu alkol zehirlidir ve bilhassa karaciğeri tahrip edicidir. Bazı insanların alkole karşı büyük iştahları vardır Bunlar alkol içmekle doyamazlar. Bunlara alkolik denir İçmedikleri vakit büyük krizler geçirirler.

Devamlı alkol içenlerin hepsi alkolik değildir Alkol, çok zaman bir alışkanlık olarak kullanılır. Alkolün en büyük zararı beyine ve karaciğer üzerinedir. Bu madde beyin hücrelerinde zamanla tahriplere. hafıza bozukluklarına sebep olur. Karaciğeri yağlandırarak siroza zemin hazırlar. Az miktarda alkol, tıpta kalp hastalıkları için ve kalp damarlarım genişletmekte kullanılır

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp