Alerji Aşıları

Alerji Aşıları :

Alerji olan kişilere hemen alerji aşısı yapılmaz. Alerjik durumlarda önce ilaç tedavisi yapılır. İlaç tedavisi yeterli olmadığında alerji aşıları yapılmaya başlar. Aşılama 3-5 yıl arası 6-8 hafta aralıklarla vurulur.

Ajerjik hastalıkların temel tedavi yöntemi.İmmunoterapi,ya da halk arasındaki adı ile aşı tedavisi nedir nasıl yapılır ?

İmmunoterapi, bu kadar eski bir geçmişi olmasına rağmen çok tartışılan bir tedavi yöntemidir. Çoğu göğüs hastalıkları uzmanı olan bazı doktorlar immunoterapiye temelden karşıdırlar, alerji uzmanları ise kayıtsız şartsız immunoterapi taraftarıdır. Her ikisi de doğru değildir. Alerjik nezle ve alerjik astımın uzun süreli tedavisi immunoterapi ile mümkündür. İmmunoterapi, basit bir duyarsızlaştırma tedavisi değildir; bu tedaviyi gören hastaların bağışıklık sisteminde bir çok değişiklikler meydana gelir. Bu sayede, hastanın alerjenlere karşı duyarlılığının azalması yanında alerjik iltihap da geriler. Bunun sonucunda, nezle ve astım belirtileri hafifler ve tekrarlaması azaltılmış olur, hastanın ilaç ihtiyacı ortadan kalkar. İmmunoterapinin etkisi, tedavi bittikten sonra da ömür boyu ya da uzun yıllar devam eder.

Hastalık belirtileri tamamen ortadan kaldırılabilir.

İyilik hali tedavi kesildikten sonra da devam eder.

İlaçlara ait yan etkiler görülmez.

Her gün ilaç kullanma zorunluluğu ortadan kalkar.

Hastaların yaşam kaliteleri artar.

Astım gelişimi önlenebilir.Üstelik en ucuz tedavi yöntemidir.

En Önemlisi: İmmunoterapi hastalığın doğal gidişini, değiştirebilen tek tedavi yöntemidir.
İmmunoterapinin başarı şansı çocuklarda ve genç erişkinlerde ve tedaviye erken başlanan hastalarda daha fazladır.

Alerji Aşısı (immünoterapi ) Nasıl etkili oluyor

Testlerle tespit edilmiş olan alerjenin küçük dozlardan başlanıp arttırılarak verilmesi vücudun bu maddelere reaksiyonunu ve hassasiyetini dolayısıyla alerjiyi azaltmaktadır.
Başarılı bir aşı tedavisi için hastanın uyumu önemlidir. Çünkü tedavi uzun sürelidir. 4-6 ay haftada bir kez daha sonra 3-5 yıl süreyle 3-4 hafta aralarla aşı yapılır.

Aşı tedavisinin uzun sürmesi ve ancak aşının başlandığı sağlık kurumunda yapılabiliyor olması hasta açısından zorluk oluşturmaktadır.Bu nedenle son yıllarda özellikle çocuklarda olmak üzere ağızdan damla şeklinde verilen oral aşılar uygulamaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp