Akrep İlaçlama Nasıl Olur

Akrep İlaçlama Nasıl Olur

Akrepler yapı olarak ilginç hayvanlardır. Kuyrukları sırt kısımlarına kıvrık şekilde ve bölmelerden oluşmaktadır. Kuyruklarının uç kısımlarında zehir vardır. Akrebin ön tarafında 2 kıskacı vardır ve her ayaklarının da ucunda kıskançlar vardır. Siyah, kırmızı, kahverengi ve sarı renkte akrepler bulunmaktadır. Akrepler çok dayanıklı hayvanlar olup -30‘a kadar soğuklukta da 50 derece sıcaklıkta da yaşayabilirler. Genellikle yaz ve sonbahar aylarında aktiftirler. Akrep İlaçlama işleminede genellikle yaz aylarında başvurulmaktadır.

Akrepler yumurtlamak için çiftleştiklerinde erkek akrep hemen oradan uzaklaşmalıdır, yoksa dişi akrep erkek akrebi yiyebilir. Akrepler yumurtlayarak çoğalan canlılardır ve yumurtalarını sırtında bulunan özel kesecikte taşırlar. Yumurtalar olgunlaşıp akrepler yumurtadan çıkmaya başlayınca kesenin kapağı açılır ve yavru akrepler ortaya çıkarlar. Yumurtadan çıktıklarında beyazdırlar ve zamanla kendi renklerini alırlar. Akrepler gündüzleri pasif, geceleri aktiftirler ve yemek aramak için gece çıkarlar. Akrepler etçil hayvanlardır ve böcekleri yiyerek beslenirler. Bazen ise ölü fare, kurbağa da yerler.

Yuvalarının dağılması sebebi ile yuvalarını terk edip evlere giren akrepler mutfak, bodrum gibi yerlerde bulunur. Ayrıca ayakkabı içlerine ve yatak altlarına da girerler. Bu yüzden çok dikkat edilmelidir. Bu kadar tehlikeli olduklarından akrep ilaçlama işlemine sıklıkla başvurulmaktadır.Akrep zehirli bir hayvan olduğundan soktuğunda zehirler. Zehirin vücuda dağılmaması için akrebin soktuğu yer ile kalp arası sıkıca bağlanmalıdır ve en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Akrep sokmasından felç olunabilir hatta ölünebilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp