Açık Yara Tedavisi

Açık Yara Tedavisi :

Açık yara nasıl tedavi edilir?

Çeşitli etkenlerden dolayı vücudumuzun tüm yüzeyini kaplamış olan derinin zarar görmesi ve bütünlüğünün bozulması olarak tanımlanan yaranın, açık bir şekilde husule gelmesi enfeksiyon kapma riskinin yüksek olduğunu gösterir. Açık yaralar eğer ki kısa bir sürede doğru bir şekilde temizlenip tedavisi edilmezse, enfeksiyon kaptığı durumda mikrobiyal bir hücre halini alır ve bu sorun bazı kişilerin ölümüne sebep olur. İşte bu nedenler açık yaraların tedavisi son derece mühim bir konudur. Peki açık yara tedavisi nasıl yapılmalıdır?

Açık yara tedavisi

Enfeksiyon kapan açık yaralar mikrobiyal bir hücre halini aldığında mütenevvi hastalıklar gelişir. Bu hastalıklar kişiye ciddi sıkıntılar yaşatmasının bir yana ölüm riskini de yükseltmektedir. Vücutta oluşan açık yaraların tedavisi için öncelikle yara içme suyuyla temizlenmelidir. Temizlenme sonrasında yarayı dezenfekte etmeli ve üzerine temiz bir bez kapatmalı ya da sargı beziyle sarılmalıdır. Sonrasında en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz ve yaranız için tetanoz aşısı olmanız gerekir.

Ciddi açık yaraların tedavisi cerrahi olarak dikilme gerektirir. Dikilmenin gerek görülmediği durumlarda da bantlarla yapıştırılmakta ya da cilt yapıştırıcıları kullanılmaktadır. Bu tedavi yöntemleri açık yaranın kısa sürede kapanmasını ve iyileşmesini sağlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp